PRODUŽENO RADNO VREME ŠALTERA ZA PASOŠE: Na mnogim mestima je uveden i rad nedeljom
MUP navodi da građanima stoji na raspolaganju, Foto: Stock Shutterstock

OBRATITE PAŽNJU

PRODUŽENO RADNO VREME ŠALTERA ZA PASOŠE: Na mnogim mestima je uveden i rad nedeljom

MUP navodi da građanima stoji na raspolaganju

Objavljeno:

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije je danas saopštilo da je usled povećanog interesovanja građana za izdavanje putnih isprava, u Beogradu, Novom Sadu i nekim drugim gradovima produženo radno vreme službe koja se time bavi, a uveden je i rad nedeljom.

MUP navodi da građanima stoji na raspolaganju i mogućnost zakazivanja termina elektronskim putem, preko portala eUprava.

"Apelujemo na građane koji se za izdavanje putnih isprava prijave putem portala eUprava da zakazane termine iskoriste i dodju da predaju zahtev, kako se ne bi stvarale dodatne gužve ili zauzimali termini građanima kojima je pasoš preko potreban", upozorava se u saopštenju.

MUP navodi primer Policijske stanice u Novom Beogradu gde su u nedelju bila rezervisana 104 termina, a došla su samo 74 građanina, dok drugde građani ne koriste uslugu elektronskog zakazivanja, te termini svakodnevno ostaju neiskorišćeni.

Ministarstvo je najavio da će slušbenici nadležne uprave primiti i sve druge gradjane koji dođu u stanicu policije da podnesu zahtev za izdavanje pasoša.

U Policijskoj stanici Novi Beograd, gde su gužve najveće, uvedeno je radno vreme i nedeljom od 8.00 do 15.00 sati, a u Policijskoj upravi za grad Beograd, u Ljermontovljevoj ulici 12a, radno vreme je produženo subotom do 20.00, a uveden je rad nedeljom od 7.30 do 15.30 sati.

U Policijskoj upravi u Novom Sadu od 16. maja šalter sala na Bulevaru oslobodjenja 143 radiće i nedeljom od 8.00 do 15.00 časova, a omogućeno je zakazivanje termina za podnošenje zahteva preko portala eUprave.

(Espreso/ Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.