DANAS NA SEDNICI VLADE SRBIJE DONETA ODLUKA: Ristić imenovan za v.d. direktora Muzeja žrtava genocida
Istoričar Dejan Ristić, Foto: Printscreen

društvo

DANAS NA SEDNICI VLADE SRBIJE DONETA ODLUKA: Ristić imenovan za v.d. direktora Muzeja žrtava genocida

Dejan Ristić je srpski istoričar, prevodilac i scenarista i jedan je od vodećih stručnjaka u oblasti integralne zaštite i upravljanja kulturnim nasleđem

Objavljeno:

Na današnjoj sednici Vlade Srbije Dejan Ristić, diplomirani istoričar, imenovan je za v.d. direktora Muzeja žrtava genocida, objavilo je Ministarstvo kulture i informisanja.

Dejan Ristić je srpski istoričar, prevodilac i scenarista i jedan je od vodećih stručnjaka u oblasti integralne zaštite i upravljanja kulturnim nasleđem.

Bavi se diplomatskom istorijom, Holokaustom, odnosom države i tradicionalnih verskih zajednica u 20. veku, kulturnom istorijom i kulturom sećanja.

Autor je više desetina naučnih radova i knjiga među kojima se posebno ističe Kuća nesagorivih reči: Narodna biblioteka Srbije 1838-1941., na osnovu koje su Filmske novosti snimile dokumentarni film Sećanja iz pepela, objavilo je Ministarstvo na Fejsbuk nalogu.

Ristić je takođe autor više desetina naučnih radova i knjiga. Obavljao je dužnost upravnika Narodne biblioteke Srbije i državnog sekretara u Ministarstvu kulture i informisanja.

Bonus video:

04:27

LEON BERIŠA OVE GODINE NIJE SLAVIO ĐURĐEVDAN! Zatekli smo BEDU I OČAJ: Umesto da slavi, PREPLAKAO JE DAN!

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.