NAJNOVIJA VEST: Srbija i Turska od 14. maja uzajamno priznaju sertifikate o vakcinaciji
Sertifikat, Foto: Profimedia

PRIZNANJE SERTIFIKATA

NAJNOVIJA VEST: Srbija i Turska od 14. maja uzajamno priznaju sertifikate o vakcinaciji

Dogovor su u telefonskom razgovoru postigli ministri spoljnih poslova Srbije i Turske, Nikola Selaković i Mevlut Čavušoglu, saopštilo je danas Ministarstvo spoljnih poslova, a potom je Vlada Srbije to potvrdila

Objavljeno:

Građani Srbije i Turske moći će da putuju izmedju dve zemlje od 14. maja, na osnovu dogovora ministara spoljnih poslova o uzajamnom priznavanju sertifikata o vakcinaciji protiv korona virusa.

Dogovor su u telefonskom razgovoru postigli ministri spoljnih poslova Srbije i Turske, Nikola Selaković i Mevlut Čavušoglu, saopštilo je danas Ministarstvo spoljnih poslova, a potom je Vlada Srbije to potvrdila.

Gradjanima dve zemlje biće omogućen ulazak na teritoriju druge države bez testa i primene mere karantina ako imaju sertifikat o vakcinaciji izdat od strane nadležnih organa Srbije, odnosno Turske, navodi se u saopštenju.

Prema dogovoru, osobe koje zbog starosne dobi nisu vakcinisane, konkretno mladji od 18 godina, mogu da na teritoriju Srbije i Turske udju bez testa i karantina, u pratnji članova porodice koji imaju sertifikat o vakcinaciji.

Srbija i Turska će uzajamno priznavati i sertifikate o imunitetu koje će nadležni organi izdavati onima koji su se izlečili od korona virusa, stoji u saopštenju.

Vlada Srbije je saopštila da je potvrdila dogovor ministara Srbije i Turske o uzajamnom priznavanju sertifikata o vakcinaciji protiv kovida-19 ;od 14. maja.

"Mladji od 18 godina, koji zbog starosne dobi nisu vakcinisani, mogu da na teritoriju Srbije i Turske udju bez testa i karantina u pratnji članova porodice koji imaju sertifikat o vakcinaciji", kaže se u saopštenju Vlade Srbije.

Sličan režim putovanja gradjana sa sertifikatom o vakcinaciji, od 30. aprila je na snazi izmedju Srbije i Madjarske, na osnovu dogovora Selakovića i šefa madjarske diplomatije Petera Sijarta, navelo je MSP.

Bonus video:

04:27

LEON BERIŠA OVE GODINE NIJE SLAVIO ĐURĐEVDAN! Zatekli smo BEDU I OČAJ: Umesto da slavi, PREPLAKAO JE DAN!

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.