"USNE SU MU BILE MODRE I VIKAO JE: UMREĆU" Jelena, heroina sa naplatne rampe, spasila život na Uskrs!
Spašen život, Foto: Foto: Emilija Jovanovic

HEROINA

"USNE SU MU BILE MODRE I VIKAO JE: UMREĆU" Jelena, heroina sa naplatne rampe, spasila život na Uskrs!

Jelena već nekoliko godina radi na naplatnoj rampi Lajkovac, Putevi Srbije, i na ovom radnom mestu ovakvih događaja nije bilo do ovog Uskršnjeg dana

Objavljeno:

Radni dan na Uskrs za Jelenu Sinđelić (35) iz Lazarevca izgledao je kao i svaki drugi dan na poslu, i nije ni slutila da će upravo na ovaj praznik postati heroina i spasiti život Nenadu Pavloviću (36) koga nikada ranije nije videla.

Jelena već nekoliko godina radi na naplatnoj rampi Lajkovac, Putevi Srbije, i na ovom radnom mestu ovakvih događaja nije bilo do ovog Uskršnjeg dana.

- Kada sam došla na posao nije bilo gužve. Delovalo je da će to biti jedan uobičajen radni dan. Nakon nekog vremena gužva je počela da se stvara i onda je iz automobila "ševrolet kruz" koji je bio na redu za naplatu izašao čovek i vikao da mu nije dobro dok je se rukama držao za grudi - priča nam Jelena filmsku scenu koju je doživela.

Kako nam ona dalje govori, čovek je molio da mu se auto pomeri iz trake jer nije bio u stanju da nastavi vožnju, a onda je krenuo da uđe u kabinu u kojoj je ona radila, međutim kod vrata se srušio na pod.

- "Nije mi dobro", "nije mi dobro", "umreću" govorio je čovek sve vreme. Videla sam da su mu usne modre, i zaključila sam da ovo može biti ozbiljno i rekla sam da se odmah zove Hitna pomoć. Njemu su usne najpre bile plave, zatim bele i posumnjala sam da ovo može biti predinfarktno stanje, u jednom trenutku počeo je da se trese - priča Jelena.

Sinđelićeva je u tom trenutku ugledala jedan sanitet koji se igrom slučaja našao na rampi i istrčala iz kabine da ih zove u pomoć, na šta su oni odmah reagovali iako su kaže u tom trenutku prevozili pacijente.

- Kada je doktor ušao, ja sam slušala njegova upustva dok druga Hitna služba nije stigla. On mi je dao infuziju da držim Nenadu iznad glave i savetovao mi da sve vreme pričam sa čovekom da ne izgubi svest, i da ga polivam vodom - priča Jelena.

Dok su doktori Nenadu u polusvasnom stanju pružali neophodnu pomoć, Jelena je sve vreme bila sa njima u kabini, slušala njihove savete i pomagala da mu se postave aparati za otkucaj srca, izmeri nivo šećera u krvi...

- Kada je došla druga Hitna pomoć ja sam donela sva lična dokumenta iz auta koje je doktor tražio, iz automobila koji sam predhodno pomerila sa rampe i parkirala na našem parkingu. Kako me je Nenad zamolio sa njegovog telefona pozvala sam njegovog oca i brata i objasnila im šta se desilo. Oni su ubrzo stigli, nakon njih i Hitna pomoć i Nenada su odvezli u Valjevo u bolnicu.

Kako Jelena nam kaže šok o celoj situaciji je usledio nakon odlaska Hitne pomoći, i bilo joj je potrebno malo vremena da dođe sebi, ali napominje da je sve vreme bila svesna situacije u kojoj se nalazi jer se i pre susretala sa sličnim slučajevim, tako da je znala kako treba reagovati.

- I pre sam imala ovakve situacije ali ne na ovom radnom mestu. Dok sam radila u Energo Projektu, dešavalo se da ljudi na velikim vrućinama na radu na putu jednostavno padnu, tako da sam znala kako pružiti pomoć. Imala sam i obuku prilikom polaganja petog stepena, jer se tu radi direktno na otkopavanju uglja i moralo je da se polaže zaštita na radu i za ovakve "ne daj Bože" slučajeve, i kako ukazati prvi pomoć- rekla nam je Jelena.

Jelena nam dalje skromno kaže da ne smatra sebe heroinom, ona je kako kaže učinila po svom instiktu i vaspitanju a to je da pomogne svakom u nevolji, i drago joj je da je uspela da sačuva Nenadov život a to bi opet ponovila.

- Sada kad pogledam drago mi je zaista da sam uspela da pomognem i spasim jedan mlad život, ali u tom trenutku kada sam videla čoveka ispred sebe kome očigledno nije bilo dobro, samo sam rekla moramo da pomognemo bez mnogo razmišljanja i oklevanja. Bez razmišljanja bih to ponovo učinila - rekla nam je Jelena.

Nenad beskrajno zahvalan

Kako nam je rekao Nenad toga dana i a i dan ranije osećao se loše ali nije pridavao značaju dok mu u toku vožnje nije pozlilo a posle rampe više nije bio u stanju da upravlja vozilom i prvi put se uplašio za svoj život i pomislio na ono najgore.

Nenad Pavlović

- Ovo je prvi put da sam pomislio gotovo je, umirem. Ovo će svakako biti dan koji nikada neću zaboraviti - rekao je on.

Kako i sam tvrdi nema reči kojima bi zahvalio ovoj hrabroj devojci na strpljenju i želji da spasi život jednog nepoznatog čoveka, za šta će joj ceo život biti zahvalan.

- Ja sam joj se telefonom zahvalio na ovom divnom i plemenitom gestu. Mada ne postoje reči ni pokloni kojima vi možete nekom da zahvalite što vam je spasio život, ja ću svakako na neki način da joj se odužim - rekao nam je Nenad.

Kako nam je u nastavku rekao toga dana krenuo je iz Beograda da posetii rodbinu i čestita punolestvo jednom rođaku. On napominje da je ceo dan imao stezanje u grudima ali nije tome pridava značaj jer je kako kaže imao neke ljubavne probleme pa je mislio da je nervoza.

- U toku vožnje na auto putu stezanje u grudima je bilo sve jače, a ruke na volanu sam sve manje osećao. Zaustavio sam auto i pokušavao da zaustavim nekog na putu, međutim niko nije želeo da stane, tako da sam morao da nastavim vožnju da bar dođem do nekog poznatog mesta gde bih mogao da pozovem Hitnu pomoć. Jer šta da im kažem, gde sam sada kada ni sam ne znam, negde na sred auto puta, kaže Nenad.

Kako kaže kada je stigao na naplatnu rampu zatražio je od devojke pomoć a zatim se onesvestio. Nakon toga Nenad kaže da se slabo seća šta se dešavalo, i da je svestan postao tek nakon prijema u bolnici u Valjevu, kada su mu otac i brat ispričali ceo događaj.

Jelena će od svoje kompanije biti nagrađena

Gest koji Jelena Sinđelić učinila na svom radnom mestu, oduševio je njene nadređene u preduzeću, a kao znak zahvalnosti ona će za ovo biti novčano nagrađena.

- Zaista nas je oduševilo kako je Jelena odreagovala u tom trenutku i spasila jedan život. Drago mi je što imamo jednu tako odgovornu i plemenitu osobu u našem timu i ona će za ovaj gest biti novčano stimulisana, a imaćemo svakako ovo u vidu i za neka druga unapređenja u našem preduzeću - rekao je Sasa Savić, šef deonice Beograd-Čacak Putevi Srbije.

Bonus video:

04:27

LEON BERIŠA OVE GODINE NIJE SLAVIO ĐURĐEVDAN! Zatekli smo BEDU I OČAJ: Umesto da slavi, PREPLAKAO JE DAN!

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.