Podrška seoskom turizmu i starim zanatima
Podrška seoskom turizmu i starim zanatima, Foto: Promo

GARANCIJSKI FOND

Podrška seoskom turizmu i starim zanatima

Cilj Garancijskog fonda je da i dalje bude najveća podrška našim poljoprivrednicima i privrednicima

Objavljeno: 10:27h

U Garancijskom fondu Autonomne Pokrajine Vojvodine je trenutno aktuelno jedanaest konkursnih linija za pomoć privredi i poljoprivredi i zainteresovani preduzetnici, poljoprivrednici ili početnici u biznisu mogu da odaberu liniju koja najviše odgovara njihovom načinu poslovanja i rada. Među njima je nabavka poljoprivredne mehanizacije, kupovina poljoprivrednog zemljišta, kupovina mašina i opreme, izgradnja i kupovina objekata, krediti za početnike u biznisu i preduzetnice, energetska efikasnost, finansiranje investicija u poljoprivredi u okviru IPARD programa.

Cilj Garancijskog fonda je da i dalje bude najveća podrška našim poljoprivrednicima i privrednicima i da im pruži pomoć u pokretanju, unapređenju i osavremenjavanju njihovog poslovanja. Kontinuirano se razmišlja o proširenju postojećih ili uvođenju novih garantnih linija, prateći potrebe tržišta, ali i politiku Vlade Vojvodine i programe resornih pokrajinskih sekretarijata.

Vojvodina
foto: Promo

Jedna od definisanih oblasti u kojima je planirana dodatna podrška jeste seoski turizam i poslovi domaće radinosti. Kako bi zainteresovani klijenti obezbedili nedostajuća sredstva za obnavljanje tradicionalnih seoskih domaćinstava u funkciji turizma i razvoja i revitalizacije poslova koji se smatraju umetničkim i starim zanatima, u toku ove godine biće otvorena nova konkursna linija za podršku razvoju seoskog turizma i poslovima domaće radinosti.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.