OPOZICIONE STRANKE I POKRETI UKAZUJU NA ZNAČAJ DANA POBEDE! POKS ukazao da ovaj dan Srbija dočekuje ponosno!
POKS, Foto: Printscreen/Youtube

ZNAČAJ DANA POBEDE

OPOZICIONE STRANKE I POKRETI UKAZUJU NA ZNAČAJ DANA POBEDE! POKS ukazao da ovaj dan Srbija dočekuje ponosno!

Zamenik predsednika S SP-a Borko Stefanović je uz kritiku aktuelne vlasti, naveo da bez pobede nad fašizmom danas ne bi bilo ni slobode, ni demokratije, ni budućnosti za narod Srbije

Objavljeno:

Pojedine srpske opozicione stranke i pokreti danas su, povodom Dana pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu i Dana Evrope, ukazali na važnost antifašističke borbe.

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) ističe da 9. maj, kada se obeležavaju Dan pobede nad fašizmom i Dan Evrope, Srbija dočekuje ponosno, jer je sa svoja dva antifašistička pokreta, ravnogorskim i partizanskim, dala ogroman doprinos u osvajanju slobode porobljene Evrope, za šta je platila i visoku cenu.

Pokret slobodnih građana (PSG) poručio je da se danas obeležava dan kad je pobeđeno najveće zlo u ljudskoj istoriji.

PSG saopštava da je Evropska unija omogućila sedam decenija mira, ekonomskog rasta i prosperiteta za kontinent, da EU predstavlja sve nacije Evrope i da Srbiji pripada mesto u toj porodici naroda, ali i navodi da proces evropskih integracija nažalost sadašnje i prethodne vlade nisu iskoristile da ojačaju institucionalni kapacitet.

Stranka slobode i pravde (S SP) saopštila je da je pobeda nad fašizmom donela i Srbiji i Evropi slobodu od fašističkog jarma, zločina i smrti.

Zamenik predsednika S SP-a Borko Stefanović je uz kritiku aktuelne vlasti, naveo da bez pobede nad fašizmom danas ne bi bilo ni slobode, ni demokratije, ni budućnosti za narod Srbije.

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) naglašava da mora postojati "nulta tolerancija prema fašistima i njihovim idejama".

U saopštenju LSV-a navodi da se iz godine u godinu obeležava Dan pobede nad fašizmom, ali da se ponovo javljaju novi oblici ideologije koja je pre samo osam decenija u smrt odvela desetine miliona ljudi.

LSV ukazuje na pogubnost zatvaranja očiju pred širenjem fašističkih ideja i ocenjuje da je nedopustivo da se već godinama vrši perfidna relativizacija antifašističke borbe i da je užasno da se pripadnici kvislinških snaga izjednačavaju s partizanskim oslobodilačkim pokretom.

Predstavnici političke platforme Solidarnost obeležili su Dan pobede nad fašizmom polaganjem cveća ispred Spomen-groblja oslobodilaca Beograda.

Bonus video:

04:27

LEON BERIŠA OVE GODINE NIJE SLAVIO ĐURĐEVDAN! Zatekli smo BEDU I OČAJ: Umesto da slavi, PREPLAKAO JE DAN!

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.