VAKCINISALA SE ĆERKA DARIJE KISIĆ TEPAVČEVIĆ: ''To je jedini način da zaštitimo sebe i druge od korona virusa''
Darija Kisić Tepavčević, Foto: Tanjug

za primer

VAKCINISALA SE ĆERKA DARIJE KISIĆ TEPAVČEVIĆ: ''To je jedini način da zaštitimo sebe i druge od korona virusa''

Šesnaestogodišnja ćerka ministarke rada, Tina Tepavčević, vakcinisana je danas protiv virusa korona Fajzer- Biontek vakcinom

Objavljeno:

Iako kod tinejdžera infekcija virusom Covid-19 uglavnom prolazi asimptomatski ili u nekim slučajevima sa blažim simptomima, ova starosna grupa ipak je potencijalno značajan prenosilac virusa, stoga je od velikog značaja da se ova grupa stanovništva vakciniše, izjavila je ministarka rada, boračkih i socijalnih pitanja Darija Kisić Tepavčević.

Šesnaestogodišnja ćerka ministarke rada, Tina Tepavčević, vakcinisana je danas protiv virusa korona Fajzer- Biontek vakcinom.

Ministarka Kisić Tepavčević je za "Blic" istakla da i kao epidemiolog, a posebno kao roditelj smatra da je veoma važno da svi građani prime vakcinu.

- To je jedini način da zaštitimo sebe i druge od korona virusa, kazala je za "Blic" Darija Kisić Tepavčević i dodaje da je od velikog značaja da se vakcinišu i tinejdžeri.

- Imamo sreću da su u našoj zemlji dostupne vakcine i to čak četiri proizvođača zato pozivam sve građane da se što pre vakcinišu jer to jedini način da zaštitimo zdravlje svojih najmilijih i ljudi u svom okruženju, zaključuje Kisić Tepavčević.

Od nedavno vakcinu Fajzer-Biontek mogu da prime i osobe uzrasta 16 i 17 godina. Takvu preporuku dao je Stručni komitet za imunizaciju 26. aprila ove godine. Cilj je da se proširi obuhvat stanovništva imunizacijom, koja je najjače oružje u suzbijanju Kovid 19.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.