POPRAVLJA SE ODZIV ZA VAKCINACIJU U TUTINU: Situacija je bolja, najviše zainteresovanih za jedno cepivo
Vakcinacija u Srbiji, Foto: Google street view

KORONA VIRUS U SRBIJI

POPRAVLJA SE ODZIV ZA VAKCINACIJU U TUTINU: Situacija je bolja, najviše zainteresovanih za jedno cepivo

Eminović je dodao da je epidemiološka situacija u Tutinu i dalje "jako nepovoljna" i da se poslednjih dana beleži veliki broj pregleda u kovid ambulanti, kao i na desetine pozitivnih slučajeva

Objavljeno:

Epidemiolog Doma zdravlja u Tutinu Mithat Eminović izjavio je danas da je 3.061 građanin primio vakcinu protiv korona virusa u tom gradu i da je situacija sa imunizacijom "mnogo bolja" nego u prethodnom periodu. Eminović je za radio Sto plus istakao da je 1.748 građana primilo prvu dozu vakcine, dok je 1.313 osoba revakcinisano.

"U poslednje dve nedelje zabeležen je značajno veći broj građana koji se vakciniše, kao i onih koji se interesuju za vakcinaciju, i u odnosu na prethodni period, dinamika je zadovoljavajuća. Svakodnevno se vakciniše po nekoliko desetina ljudi, a najviše je zainteresovanih za Fajzerovu vakcinu", naveo je on.

Eminović je dodao da je epidemiološka situacija u Tutinu i dalje "jako nepovoljna" i da se poslednjih dana beleži veliki broj pregleda u kovid ambulanti, kao i na desetine pozitivnih slučajeva.

"Svakodnevno registrujemo više od 20 pozitivnih osoba i uglavnom su u pitanju povezani slučajevi iz iste porodice", rekao je on.

Ukoliko se nastavi dobar tempo vakcinacije, kolektivni imunitet građani će steći za nekoliko meseci, ocenio je epidemiolog.

Bonus video:

03:11

ESPRESO NA LICU MESTA: OTIŠLI SMO NA SMETLIŠTE U STUDENJAKU KOJE SU NAPRAVILI KORONA-STUDENTI!

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.