MOTOR KORONE CIRKULIŠE U POPULACIJI STAROJ IZMEĐU 20 I 50 GODINA! Dr Kon otkrio ZBOG ČEGA je to tako
Doktor Kon, Foto: Printscreen Youtube

KORONA VIRUS

MOTOR KORONE CIRKULIŠE U POPULACIJI STAROJ IZMEĐU 20 I 50 GODINA! Dr Kon otkrio ZBOG ČEGA je to tako

Na pitanje o ideji da se otvore vakcinalni punktovi u tržnim centrima on je rekao da je to korisno

Objavljeno:

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je danas da virus korona najviše cirkuliše u populaciji staroj između 20 i 50 godina, gde je njegov "motor", i da je među ljudima te životne dobi najmanje vakcinisanih.

- Moramo da ih motivišemo da se vakcinišu što pre, jer se tako brže diže barijera prema koroni, rekao je Kon za TV Hepi. Na pitanje o ideji da se otvore vakcinalni punktovi u tržnim centrima on je rekao da je to korisno, što podrazumeva da se odvoji poseban prostor i obezbedi sve što je potrebno. - Moramo da se pribižimo što je moguće više ljudima koji su inertni, rekao je Kon, navodeći da je u tržnim centrima upravo pomenuto godište najbrojnije.

On je rekao i da radne organizacije treba, naročito radnički sindikati, da se što više aktiviraju kako bi se poboljšala vakcinacija. Na pitanje o eventualnom popuštanju mera, on je ukazao da se to u kafićima "zloupotrebljava" pa umesto da se maska skida samo kad se uzima piće i hrana ona se skine čim se sedne za sto. - Da li neko misli da će se građani drugačije ponašati u zatvorenom delu kafića (ako se dopusti da i oni rade). Videli ste, kad pada kiša građani uđu u taj deo i niko ne nosi masku, rekao je Kon.

Bonus video:

CENTRALNI DNEVNIK 25.04.2021.
24:18

CENTRALNI DNEVNIK 25.04.2021.

(Espreso/Informer.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media