Vučević: Produbljujemo saradnju, jer će zemlja-prijatelj novosadskog Tamburica festa biti Turska
Miloš Vučević, Foto: Samo Novi Sad

VUČEVIĆ SE SASTAO SA AMBASADOROM TURSKE

Vučević: Produbljujemo saradnju, jer će zemlja-prijatelj novosadskog Tamburica festa biti Turska

Sagovornici su izrazili zadovoljstvo što će ove godine zemlja-prijatelj novosadskog Tamburica festa biti Turska

Objavljeno:

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sastao se sa novoimenovanim amabasadorom Republike Turske Nj.E. Hami Aksojem u Gradskoj kući.

Tom prilikom poželeo mu je srdačnu dobrodošlicu, ocenivši da Grad ima aktivnu saradnju sa ambasadom Turske. Ambasador je izrazio uverenje da će takva saradnja biti nastavljena i da će biti još plodotvornija, posebno u oblastima ekonomije, ali i kulture i sporta.

Sagovornici su izrazili zadovoljstvo što će ove godine zemlja-prijatelj novosadskog Tamburica festa biti Turska, i što će to biti prilika za produbljivanje saradnje na polju kulture.

Gradonačelnik Vučević zahvalio se ambasadoru na podršci u okviru Regionalnog stambenog programa zajedničkog višegodišnjeg projekta Republike Srbije, BiH, Crne Gore i Hrvatske, koji je finansiran sredstvima EU, a među zemljama koje su učestvovale u finansiranju je i Turska.

Na sastanku je izražena nada da će kriza izazvana pandemijom u bliskoj budućnosti biti prevaziđena, te da će i međunarodna saradnja biti vraćena u redovne tokove.

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.