Odata počast poginulim kineskim novinarima u bombardovanju zgrade Ambasade Kine u Srbiji
Odavanje počasti poginulim kineskim novinarima u NATO bombardovanju, Foto: MInistarstvo za rad

žrtve nato bombardovanja

Odata počast poginulim kineskim novinarima u bombardovanju zgrade Ambasade Kine u Srbiji

„Kineski novinari su svojim životima platili cenu zaštite istine, pravde i pravednosti. Nikada nećemo zaboraviti zločin učinjen od strane agresora“, rekla je Čen Bo

Objavljeno:

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja prof. dr Darija Kisić Tepavčević i ambasadorka Republike Kine u Republici Srbiji Čen Bo odale su danas počast poginulim kineskim novinarima u bombardovanju te zgrade 1999. godine, polaganjem venaca ispred spomen obeležja na mestu srušene kineske ambasade.

Ministarka Kisić Tepavčević istakla je da je Srbija beskrajno zahvalna kineskom narodu i kinekim novinarima, koji su i u tim teškim trenucima bili uz našu zemlju.

„Narodna Republika Kina je naš veliki prijatelj, koji nam uvek pruža bezgraničnu podršku u svim izazovima koji se nađu pred nama. Prava je privilegija imati takve prijatelje kao što je kineski narod“, naglasila je Kisić Tepavčević.

Darija Kisić Tepavčević, Čen Bo, Počast poginulim kineskim novinarima
foto: MInistarstvo za rad

Ambasadorka Kine je zahvalila Vladi Republike Srbije, Gradu Beogradu, Udruženju novinara Srbije i svim srpskim prijateljima što svake godine obnavljaju sećanje na poginule kineske novinare.

„Kineski novinari su svojim životima platili cenu zaštite istine, pravde i pravednosti. Nikada nećemo zaboraviti zločin učinjen od strane agresora“, rekla je Čen Bo.

Darija Kisić Tepavčević, Čen Bo, Počast poginulim kineskim novinarima
foto: MInistarstvo za rad

Podsetivši da je Kina uz pomoć Srbije na mestu srušene ambasade podigla Kineski kulturni centar, ambasadorka te zemlje je navela da je ta zgrada novi simbol čeličnog prijateljstva dve zemlje.

Bonus video:

04:27

LEON BERIŠA OVE GODINE NIJE SLAVIO ĐURĐEVDAN! Zatekli smo BEDU I OČAJ: Umesto da slavi, PREPLAKAO JE DAN!

(Espreso/Ministarstvo za rad i zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.