VAKCINACIJA IMA KLJUČNU ULOGU U SMIRIVANJU EPIDEMIOLOŠKE SITUACIJE: Dr Ranković apeluje na mlade da prime vakcinu!
infektolog prof. dr Žarko Ranković, Foto: Printscreen

KORONA VIRUS

VAKCINACIJA IMA KLJUČNU ULOGU U SMIRIVANJU EPIDEMIOLOŠKE SITUACIJE: Dr Ranković apeluje na mlade da prime vakcinu!

- U ovom trenutku je jako bitno je da se i mlađe osobe vakcinišu, jer je u toj populaciji najslabiji obuhvat - kaže Ranković

Objavljeno:

Kako je za Kurir izjavio infektolog prof. dr Žarko Ranković, epidemiološka situacija u Srbiji se postepeno smiruje, a to je pre svega posledica vakcinacije.

Ovaj stručnjak očekuje da bi broj novozaraženih od korona virusa već za desetak dana mogao da padne ispod 1.000, a, ako nastavimo sa masovnom vackinacijom, već oko 15. juna možemo očekivati da broj dnevno obolelih bude dvocifren.

- Epidemiološka situacija se smiruje i to je prevashodno posledica vakcinacije. Vakcinacija je odigrala ključnu ulogu, jer što se tiče poštovanja mera nismo bili naročito disciplinovani i odgovorni. U ovom trenutku je jako bitno je da se i mlađe osobe vakcinišu, jer je u toj populaciji najslabiji obuhvat - kaže Ranković.

Dodaje da bi mlade ljude trebalo na različite načine motivisati da se vakcinišu.

- U tu akciju bi, na primer, mogli da se uključe sportski klubovi tako što će navijačima koji donesu potvrdu da su vakcinisani davati bepslatne ulaznice. Navijača imamo bukvalno u svim gradovima, to je armija mladih ljudi, a najveći broj njih se, nažalost, nije vakcinisao. Ovo bi bio jedan od mogućih način da u toj populaciji povećamo obuhvat vakcinacije - objašnjava naš infektolog.

Bonus video:

03:11

ESPRESO NA LICU MESTA: OTIŠLI SMO NA SMETLIŠTE U STUDENJAKU KOJE SU NAPRAVILI KORONA-STUDENTI!

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.