10 DECE SA ROTAVIRUSOM, 8 SA KORONOM: Jedno dete iz Užica ima TEŠKU KLINIČKU SLIKU
Ilustracija, Foto: Profimedia

korona kod dece

10 DECE SA ROTAVIRUSOM, 8 SA KORONOM: Jedno dete iz Užica ima TEŠKU KLINIČKU SLIKU

Dete nema pridruženih bolesti

Objavljeno:

Nakon informacije da se na dečijem odeljenju Opšte bolnice Užice nalazi dete obolelo od korona virusa sa teškom kliničkom slikom, čije se transportovanje za Beograd na dalje lečenje očekuje, iz Zdravstvenog centra Užice rekli su za Telegraf.rs da je reč o detetu od 24 meseca, sa malo komplikovanijom slikom, ali koje je stabilno.

Portparolka ZC Užice Danijela Vasiljević rekla nam je da je reč o detetu koje je zbog zaraze korona virusom smešteno u bolnicu pre četiri dana, ali da je na praćenju, te da će eventualnu odluku o transportu na lečenje u neki veći centar po proceni doneti načelnik odeljenja.

- Osmoro je potvrđenih. Jedno je sa malo komplikovanijom slikom, ali dete je stabilno. Nije vitalno ugroženo, a ostala deca su stabilna i dobrog opšteg stanja - rekla nam je.

Dalje je istakla da dete nije na respiratoru, da nema pridruženih bolesti, te da zdravstveni radnici očekuju njegov oporavak u predstojećim danima.

U vezi sa hospitalizovanom decom, rekla je da su većinom deca obolela od rotavirusa.

- U bolnici je hospitalizovano mnogo dece koji su smešteni pod sumnjom da se radi o koroni, a inače je bilo od rotavirusa. Desetoro dece je obolelo od rotavirusa, još dvoje je došlo. Mi smo već polako tu decu počeli po oporavku da otpuštamo kućama - rekla je uz navode da se takav virus brzo širi, te da su se deca u istoj kući lako međusobno zaražavala, pa se broj obolelih povećavao.

Ističe i da se virus vrlo brzo stabilizuje.

- Rehidrirani su, vraćeni u normalni tok. Nema nikakvih problema ni sa tom decom - kazala je.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.