MALI GENIJE IZ SEVERNE KAROLINE: Majk je toliko pametan da će prvo dobiti diplomu fakulteta, pa srednje škole!
Dete genije, Foto: Printscreen Youtube

SVAKA ČAST

MALI GENIJE IZ SEVERNE KAROLINE: Majk je toliko pametan da će prvo dobiti diplomu fakulteta, pa srednje škole!

Majk Vimer iz Severne Karoline, koji ima samo 12 godina, na najbolji način je iskoristio 2020. godinu

Objavljeno:

Majk Vimer (12) iz Severne Karoline je tokom karantina za godinu dana završio dve godine srednje škole i dve godine fakulteta.

Majk Vimer iz Severne Karoline, koji ima samo 12 godina, na najbolji način je iskoristio 2020. godinu pandemije koronavirusa, zbog koje je veći deo planete bio u karantinu! Ovaj mali genijalac je za jednu godinu završio četiri godine školovanja i u istoj nedelji će dobiti diplomu srednje škole i koledža.

Naime, tokom 2020. on je završio dve godine srednje škole i dve godine univerziteta Rouan-Kabarus. Da situacija bude još zanimljivija, on će prvo dobiti diplomu fakulteta 21. maja, a diplomu srednje škole Konkord akademi 28. maja.

- Nisam ovo planirao. jednostavno mi je učenje dobro išlo. Matematika i robotika su mi omiljeni predmeti. Volim nauku - rekao je Vimer. On je prvi ajped dobio kad je imao samo 18 meseci i kaže da ga je oduvek zanimalo na koji način on funkcioniše. Odatle njegova ljubav prema tehnologiji. - Programiranje i robotiku naučio sam gledajući video-snimke na internetu - dodaje Vimer, koji je osnovao sopstvenu kompaniju "Riflekt soušal" i ima svoj internet sajt.

- Moj krajnji cilj je da pomažem drugima. Želim da stvorim tehnologiju koja će pomagati ljudima - kaže on. Majk kaže da je, uprkos tome što će uskoro dobiti diplomu koledža, on zapravo i dalje samo dečak i da voli košarku i da se igra lego kockama. Njegova majka Melisa Vimer rekla je za CNN da je njen sin vrlo uporan: - Odmalena je bio uporan. Kada mu se neka vrata zatvore, on brzo pronađe način kako da zaobiđe prepreku i ostvari svoj cilj.

Bonus video:

02:27

ONI SU PONOS NIŠA: Crtaju, računaju i programiraju za medalju, čak i tokom pandemije (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.