PRAVO JE ČUDO KAKO SAM OSTAO ŽIV: Deka Mileta je upao u bunar dubok 18 metara dok je uzimao vodu!
Ilustracija, Foto: Profimedia, Ilustracija

čudo je da je ostao živ

PRAVO JE ČUDO KAKO SAM OSTAO ŽIV: Deka Mileta je upao u bunar dubok 18 metara dok je uzimao vodu!

Akcija izvlačenja Milete iz bunara trajala je 28 minuta

Objavljeno:

Mileta Dragutinović iz Donje Dobrinje kod Požege kaže za Objektiv da ga je samo Bog spasao kada je pre nekoliko dana upao u bunar dubok 18 metara. Kako navodi ovaj sredovečni čovek krhkog zdravlja, koji živi sam, upao je kada je hteo da uzme vodu.

– Okliznuo sam se i upao, ni sam ne znam kako! Ali moj komšija Jovan me je čuo i odmah dotrčao. Pravo je čudo kako sam ostao živ i bez povreda – navodi Mileta.

Jovan Stojičić, Dragutinovićev komšija, navodi da je starcu pomogao toliko da se održi na površini vode dok nisu došli hrabri i požrtvovani vatrogasci, od kojih se jedan spustio 10 metara ispod otvora dubokog zdenca i spasao mu život.

– Sve što sam mogao je da mu spustim lanac sa kofom da se za njega pridrži dok ne dođe pomoć. Pozvao sam komšije, neko je zvao i vatrogasce. Posle petnaestak minuta oni su stigli, jedan se vezao spasilačkim užetom, a drugi se spustio u dubine bunara – kaže Stojičić.

Akcija izvlačenja Milete iz bunara trajala je 28 minuta.

– Kada sam se spustio do vode i došao do čoveka, on više nije mogao da komunicira. Nogama se odupirao o jednu stranu bunara, leđima je bio oslonjen na drugu, na jedvite jade uspevao je da drži u rukama lanac za koji je bila privezana kofa. Gubio je snagu, plašio sam se da će se pustiti i potonuti pre nego što pojas ne vežem oko njega. Čvrsto sam mu vezao pojas i odmah je krenulo izvlačenje, koje se na sreću dobro završilo – kaže požeški vatrogasac.

(Espreso / Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.