UTVRDIĆEMO KO JOŠ, PORED ZIĐINA ZAGAĐUJE REKU PEK: Ministarka ozbiljna u nameri da se ta reka očisti!
Zorana Mihajlović, Foto: Kurir TV

Ziđin je samo jedan od njih

UTVRDIĆEMO KO JOŠ, PORED ZIĐINA ZAGAĐUJE REKU PEK: Ministarka ozbiljna u nameri da se ta reka očisti!

Ona je navela i da je ovo godina važnih odluka u rudarstvu i energetici, na putu ka energetskoj tranziciji i zaštiti životne sredine

Objavljeno:

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je danas da je "Ziđin" samo jedan od zagađivača reke Pek i da će Ministarstvo za zaštitu životne sredine i Ministarstvo rudarstva i energetike sa svojim inspekcijama izaći na teren i utvrditi ko su ostali.

"Ziđin" radi ono što je njihov zadatak i 30. aprila to će biti provereno od strane naše inspekcije. Međutim, to nije dovoljno. Utvrdićemo ko su ostali zagađivači, verujemo da tu ima i kanalizacije", rekla je Mihajlović prilikom posete TE "Kostolac". Ona je najavila da će inspekcije izaći na teren.

"Navešćemo ko su, šta sve mora da se uradi i koliko to košta. I zajedno ćemo svi otići kad očistimo reku Pek da pokažemo da može biti čista kao i svaka druga rekao, izjavila je Mihajlović odgovarajući na pitanja novinara.

Ona je navela i da je ovo godina važnih odluka u rudarstvu i energetici, na putu ka energetskoj tranziciji i zaštiti životne sredine.

(Espreso / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.