DOKAZALI KAKO SE VOLI SELO: Sami se skupili i OČISTILI DEPONIJU, nisu mogli da sede SKRŠTENIH RUKU (FOTO)
Ilustracija, Foto: RINA

BRAVO

DOKAZALI KAKO SE VOLI SELO: Sami se skupili i OČISTILI DEPONIJU, nisu mogli da sede SKRŠTENIH RUKU (FOTO)

Nije nam cilj da se hvalimo, samo želimo da sredina u kojoj živimo bude čista

Objavljeno:

Iako u opštini Topola postoji organizovano odvoženje smeća sa seoskog područja, u svakom selu postoji nekoliko divljih deponija. Nesavesni građani najčešće otpad odlažu pored potoka ili pored glavnog puta. Takva jedna divlja deponija nikla je na potezu Vićija između sela Belosavci i Krćevac, a nekoliko ovdašnjih meštana nije sedelo skrštenih ruku već su se samoorganizovali i deponiju očistili.

„Otkad su u selima postavljene kante i kontejneri ima manje divljih deponija, ali ipak dešava se da se pojavi divlja deponija. Nas nekoliko iz sela odlučili smo da ne sedimo besposleni već da odvojimo par sati i sakupimo taj otpad. Uglavnom su tu bile plastične flaše i baloni pa smo pored skoro pune traktorske prikolice smeća sakupili i jedan balon plastičnih čepova“, rekao je za RINU jedan od učesnika ove akcije.

On naglašava da su ovakve i slične akcije već organizovali nekoliko puta, a ovu su nazvali „Očisti šta prvo dohvatiš“.

„Nije nam cilj da se hvalimo, samo želimo da sredina u kojoj živimo bude čista. Pored krša koji je očišćen sakupili smo i te čepove koji će nekome olakšati život kroz neko novo pomagalo. Planiramo uskoro da se organizujemo i da očistimo naše groblje u selu, jer i tu ima prilično krša i potrebno je to srediti“, poručuje naš sagovornik.

1 / 1 Foto: RINA

(Espreso / RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.