GRAD SVETLOSTI POPLOČAN SMEĆEM: Parižani krive gradonačelnicu, ostavila ih da žive u "SMETLIŠTU"! (FOTO/VIDEO)
Pariz liči na deponiju, Foto: EPA-EFE/MOHAMMED BADRA

BRAVO ZA BESNE PARIŽANE!

GRAD SVETLOSTI POPLOČAN SMEĆEM: Parižani krive gradonačelnicu, ostavila ih da žive u "SMETLIŠTU"! (FOTO/VIDEO)

U napad je krenula i vođa ultradesnice Marin LePen koja je navela da hiljade fotografija smeća na pariskim ulicama "slamaju srca"

Objavljeno:

Besni Parižani obrušili su se na gradonačelnicu An Hidalgo optuživši je za nemar i nesposobnost zbog čega im grad više liči na deponiju a manje na "grad svetlosti".

Hiljade fotografija i snimaka Pariza "popločanog" smećem, pojavilo se na društvenim mrežama a Parižani tvrde da ih je Hidalgo, gradonačelnica iz redova socijalista, napustila i ostavila da žive u "smetlištu".

U napad je krenula i vođa ultradesnice Marin LePen koja je navela da hiljade fotografija smeća na pariskim ulicama "slamaju srca".

"Bravo za besne Parižane. Degradacija naše predivne prestonice od strane tima Hidalgo je nacionalna patnja koja nijednog Francuza ne sme da ostavi ravnodušnim", navela je LePen.

Hidalgo je 2014. postala prva gradonačelnica Pariza i prošle godine je osvojila drugi mandat kada je predstavila ambiciozan program smanjenja zagađenja u gradu, promocije biciklizma i pešačkih zona i proširenja zelenih površina.

Na fotografijama koje se pod haštegom #saccageparis (smeće Pariz) šire mrežama, vide se dušeci, kese sa đubretom, kartonske kutije i plastične flaše.

Reagovale su gradske vlasti koje su najavile da će pokrenuti kampanju čišćenja ali i pozvale građane da pokažu odgovornost i ljubav prema gradu i ne bacaju đubre gde stignu.

Problem je nastao jer je broj đubretara, inače desetkovan, sada zbog pandemije koronavirusa smanjen dodatnih 10 procenata.

Građani međutim, kaži da problem nisu đubretari već "napuštanje grada i kolonizacija javnih prostora".

Bonus video:

01:15

PROZORE NE SMEJU DA OTVORE: Divlja deponija usred NASELJA! Stanovnici OČAJNI – Đubre na sve strane! (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.