JURIĆ PROKOMENTARISAO OPTUŽBE NA PALMIN RAČUN: U Srbiji svako mora da odgovara za svoje postupke!
Igor Jurić, Foto: Printscreen/rts

glasno i jasno

JURIĆ PROKOMENTARISAO OPTUŽBE NA PALMIN RAČUN: U Srbiji svako mora da odgovara za svoje postupke!

Iskreno se nadam da će ključni svedoci govoriti

Objavljeno:

Igor Jurić, osnivač "Fondacije Tijana Jurić", za "Usijanje dana" je govorio o optužbama na račun Dragana Markovića Palme za podvođenje devojčica.

"Iskreno se nadam da će ključni svedoci govoriti i da će, ukoliko se to potvrdi, a optužena je osoba na visokoj funkciji, biti najstrože kažnjena", počeo je Jurić.

Slučaj je otvoren posle konferencije za medije potpredsednice SSP Marinike Tepić.

"Bitno je da i gospođa Tepić ide do kraja. Najvažniji razlog je da bi se ohrabrile i druge žrtve. Sa jedne strane se radujem što je ovo pokrenuto, jer u Srbiji ne sme da bude nedodirljivih i svako mora da odgovara za svoje postupke. S druge strane, teško je ubediti žrtve da svedoče. Ne vidim nijednu sumnju da je to tačno. Verujem da će i svedok i gospođa Tepić istrajati", dodao je Jurić, pa nastavio:

"Da bi žrtve imale potpunu podršku, važno je da je dobiju od institucija, da one ne strahuju kada se vrate sa svedočenja. Zato moramo da promenimo zakone. Mi smo u jednom slučaju dobili 'ponudu' - policijsku zaštitu od godinu dana, a otac tog deteta je s pravom pitao: 'A šta ćemo kad prođe godinu dana".

Bonus video:

00:22

Jelena Tinska bez dlake na jeziku o Merimi i Lečiću

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.