ČAK 30 ODSTO MUŠKARACA IMA PEDOFILSKE SKLONOSTI: Igor Jurić izneo ZAPANJUJUĆU PROCENU
Igor Jurić, Foto: Printscreen

važna tema

ČAK 30 ODSTO MUŠKARACA IMA PEDOFILSKE SKLONOSTI: Igor Jurić izneo ZAPANJUJUĆU PROCENU

Jedan od gostiju bio je i Igor Jurić, osnivač Fondacije "Tijana Jurić"

Objavljeno:

Događaj koji je izazvao burne reakcije svih građana jeste onaj koji je obeležio jučerašnji dan. Da podsetimo, u jednom tržnom centru radnik obezbeđenja (60) pokušao je da siluje desetogodišnju devojčicu.

"Koliko su nam deca u opasnosti?" bila je tema jučerašnje emisije Usijanje dana na Kurir televiziji, a jedan od gostiju bio je i Igor Jurić, osnivač Fondacije "Tijana Jurić".

U nastavku prenosimo deo njegovog sinoćnjeg gostovanja.

Voditeljka je prvo iznela statistiku do koje je došao doktor Majkl Seto, klinički i forenzički psiholog sa Kraljevskog instituta u Otavi, koji je procenio da čak pet odsto odraslih muškaraca ima pedofilske sklonosti. Sudeći po statistici, značilo bi da u gradu od 100000 stanovnika ima 1500 pedofila. Jurić je upitan šta misli o ovome i prenosimo vam njegov odgovor u celosti.

Ne slažem se sa tom statistikom, apsolutno. Po meni je statistika mnogo veća i ono što ja mogu da kažem da, prateći društvene mreže, a to možete sami da uradite, dovoljno je samo da otvorite jedan nalog na društvenim mrežama gde ćete okačiti sliku devojčice. Pričam to iz iskustva pošto imamo tri lažna profila gde su nam devojčice upravo na tim profilima gde konstantno dopunjujemo profile da bi oni bili potpuno stvarni. Svakodnevno se javljaju odrasli muškarci koji žele kontakt sa decom, rekao je Jurić.

Na pitanje voditeljke šta pišu i na koji način stupaju u komunikaciju, odgovorio je sledeće:

Od samog početka je to jedna komunikacija koja zaista nije nimalo prijatna, ja ću to tako nazvati, da ne budem pregrub. Neka me opet, kako je rekao vaš uvaženi advokat i gost u emisiji, neka me ljudi i možda malo pogrešno shvate ali ću ja reći da je nekih 30 posto muškaraca koji imaju takve sklonosti i to je neka moja statistika. Ja sam potpuno siguran da to jeste tako."

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.