ISPOVEST SRPKINJE, ŽRTVE PREVARE NA FEJSBUKU: "Pisao da je general i da me voli. Poslala sam mu 29.000 evra..."
Fejsbuk, Foto: Profimedia

O ČEMU JE MISLILA?!

ISPOVEST SRPKINJE, ŽRTVE PREVARE NA FEJSBUKU: "Pisao da je general i da me voli. Poslala sam mu 29.000 evra..."

Ona je nepoznatom čoveku, koji joj je nudio brak, poslala 29.000 evra, koliko je imala od prodate kuće.

Objavljeno:

"Nigerijska prevara" koja se odvija preko društvenih mreža, poruka i mejlova, a koja lakoverne ljude, posebno žene, dovodi u zabludu kako će brzo doći do zarade, a pogotovo da će dobiti ljubav, očito nisu retkost ni u našoj zemlji. Prema dostupnim podacima na ovaj način prevaranti se domognu nekoliko miliona evra godišnje. Jedna Srpkinja u ispovesti za Alo.rs, ispričala je kako je postala žrtva ove prevare... Ona je nepoznatom čoveku, koji joj je nudio brak, poslala 29.000 evra, koliko je imala od prodate kuće.

- Taj general američke vojske u Avganistanu mi je govorio kako je kupio burme, i da će doći u Srbiju, da me ženi, te da mu pošaljem još hiljadu evra, koliko mu treba da se oslobodi "zaglavljeni paket s milion evra" u Turskoj, ali više nisam imala para - rekla je ova nesrećna vremešna žena.

"Nigerijska prevara" stiže i u vidu lažnih poruka o dobicima na igrama na sreću, dobrotvornim prilozima, s ljubavnim i poslovnim ponudama, humanitarnim akcijama, nasleđem imovine preminulih... Izvršenje pomenute prevare uglavnom počinje ubeđivanjem žrtava da učestvuju u podeli određenih novčanih fondova i to ako unapred uplate određeni novčani iznos. "Nigerijska prevara" uvek funkcioniše po istom principu, a to podrazumeva mejl, najčešće iz inostranstva, koji se šalje na nekoliko hiljada adresa i čeka se žrtva.

Nigerija je bila prva zemlja odakle su žrtvama bili slati zahtevi, pa se i po tome prevara ovako nazvana.

Ovaj način prevare se koristi i na društvenim mrežama. Naime, nepoznata osoba pošalje zahtev za prijateljstvo s lažnog profila. Kada žrtva prihvati prijateljstvo, kreće kulturna prepiska, koja prerasta u flert, a potom slede otvoreni razgovori.

Gospođa koja je pred kamerama Alo.rs ispričala svoju tužnu ljubavnu priču, priznala je da su je prijatelji upozoravali da je u pitanju velika prevara, ali ona nije želela da ih čuje, naprotiv, kako je kazala, mislila je da su ljubomorni na njenu sreću.

Bonus video:

09:05

IGOR MILOJEVIĆ ZA ESPRESO

(Espreso/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.