O ASTRAZENEKI BRUJI CELA PLANETA: Pavle Zelić ju je primio i otkrio je APSOLUTNO SVE!
AstraZeneka, Foto: Profimedia

ASTRAZENEKA U SRBIJI

O ASTRAZENEKI BRUJI CELA PLANETA: Pavle Zelić ju je primio i otkrio je APSOLUTNO SVE!

Zelić je naveo da svi pacijenti koji su primili prvu dozu AstraZeneke bez ikakve bojazni mogu da prime i drugu

Objavljeno:

Vakcina o kojoj se najviše priča u svetu.

U Srbiji ne postoji nijedan slučaj bilo kakvih tromboembolijskih problema sa krvnim ugrušcima koji su dovedeni u vezi sa vakcinom AstraZeneka protiv virusa korona, rekao je Pavle Zelić iz Agencije za lekove i medicinska sredstva Srbije.

"Sve što je do sada evidentirano u vezi neželjenim reakcijama na ovu vakcinu, pažljivo je proučavano na svetskom, evropskom nivou i kod nas. Imamo dnevne izveštaje o neželjenim reakcijama i ništa sporno do sada nismo videli", rekao je Zelić na konferenciji za novinare.

On je istakao i da je stav Svetske zdravstvene organizacije i Evropske agencije za lekove da ne treba ograničiti primenu te vakcine.

Zelić je naveo da svi pacijenti koji su primili prvu dozu AstraZeneke bez ikakve bojazni mogu da prime i drugu.

"Da postoji bilo kakav problem, Agencija za lekove bi reagovala, a do sada nije bilo nikakve takve preporuke niti bilo kakvog ograničenja i želimo da poručimo građanima da mogu da budu bezbrižni i da nastave da se imunizuju ovom vakcinom", rekao je Zelić.

U Srbiji je prema poslednjim informacijama revakcinisano oko milion građana, a domaći stručnjaci ističu da je neophodno da tri puta više osoba primi dve doze cepiva, da bi mogli da kažemo da nam je kolektivni imunitet na optimalnom nivou. Mada je situacija sa korona virusom nešto bolja u našoj zemlji poslednjih dana, stručnjaci ističu da nije vreme za opuštanje i apeluju na građane da se vakcinišu.

Bonus video:

01:39

VAKCINIŠIMO SE BUDIMO ODGOVORNI: Ivica Dačić

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.