KORISNICI DOMOVA ZA STARE KONAČNO MOGU DA VIDE NAJMILIJE: Ipak, postoji USLOV
Domovi za stare, Foto: Profimedia

Domovi za stare

KORISNICI DOMOVA ZA STARE KONAČNO MOGU DA VIDE NAJMILIJE: Ipak, postoji USLOV

Prema novom pravilu korisnici domova za starije mogu da napuštaju ustanovu, ali samo ako su preležali kovid ili ako je prošlo 14 dana od revakcinacije

Objavljeno:

Korisnici domova za stare posle više od godinu dana konačno će moći da izađu i posete svoje porodice. Međutim, ovo će se odnositi samo na one koji su prošli proces imunizacije.

Milena Mašić (68), korisnica je Gerontološkog centra Beograd. Zbog pandemije koronavirusa nije mogla da izađe iz doma, vidi porodicu i razgovara sa najbližima. Prema novom pravilu korisnici domova za starije mogu da napuštaju ustanovu, ali samo ako su preležali kovid ili ako je prošlo 14 dana od revakcinacije. Milena tu priliku neće propustiti.

"To ću učiniti koliko sutra, kada očekujem da sa svojom porodicom provedem divan dan i prvi put posle 13 meseci, koliko smo bili osujećeni da se to desi, mogu da ostvarim svoj san", ne krije ona radost.

Milena priznaje da joj prethodnih godinu dana bilo veoma teško, ali da postoje i oni koji su olakšali taj period.

"Zaposleni u domu koji nam pružaju punu podršku i punu snagu, mi istrajavamo, da nam svima bude bolje", poručuje starica. U ovoj ustanovi veliki broj korisnika moći će da iskoristi novu mogućnost, jer ih je do sada vakcinisano 80 odsto.

U Gerontološkom centru kažu da su se svi pridržavali mera, strpljivo čekali i dočekali lepe vesti.

"Svi su rekli da je to ono što je najviše moglo da ih obraduje i što su najviše priželjkivali", poručuju zaposleni koji su dali i posebnu preporuku za članove porodica, da je neophodno da poštuju mere, da ne prave okupljanja, kao i da prevezu korisnika privatnim automobilom. Pri povratku u ustanovu nije potrebna izolacija, kao ni PCR testiranje.

Bonus video:

01:30

Brazilski soj korone simptomi

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.