VAKCINACIJA DECE PROTIV KORONE U SRBIJI? Tiodorović je veoma DIREKTNO odgovorio na ovo pitanje
Foto: Profimedia, Printscreen/ Kurir TV

VEOMA VAŽNO

VAKCINACIJA DECE PROTIV KORONE U SRBIJI? Tiodorović je veoma DIREKTNO odgovorio na ovo pitanje

Podržao odluku da se deca vrate u školu.

Objavljeno:

Epidemiolog doktor Branislav Tiodorović kaže da je odluka o povratku dece u škole "veoma važna" i dodaje da je maksimalno podržava.

"Odluku koju smo na sednici doneli u vezi sa školama maksimalno podržavam i mislim da je veoma važna, a imali smo u vidu i to što će uskoro raspust, tako da će se i u tom smislu smanjiti mogućnost zaražavanja", kaže dr Tiodorović.

Na pitanje, kada će deca moći da se vakcinišu protiv koronavirusa, budući da su takođe u potencijalnoj opasnosti da se zaraze jer se vraćaju u školske klupe, kaže da se radi i na tome.

"Kao što znate, ove vakcine su za populaciju od 18 godina, jer još uvek nisu predviđena za decu, ali sada se već radi jedna takva vrsta istraživanja na Fajzerovoj vakcini, tako da očekujemo da će do kraja godine, kada se ispitivanje privede kraju, moći da se vakcinišu i deca", dodaje.

Kako kaže, kada se pojavila vakcina protiv sezonskog gripa u početku su bili sličnog mišljenja da je deca ne primaju, ali nakon brojnih ispitivanja je ustanovljeno, da je u potpunosti bezbedna i za decu.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.