POPOVIĆ OBJAVIO: Danas je u Beogradu izvršeno punjenje PRVE SERIJE kontrolnih doza vakcine Sputnjik V
Vakcina Sputnjik V, Foto: Profimedia

vest

POPOVIĆ OBJAVIO: Danas je u Beogradu izvršeno punjenje PRVE SERIJE kontrolnih doza vakcine Sputnjik V

Izvršni direktor RDIF Kiril Dmitriev rekao je da je u Srbiji za kratko vreme uspešno pokrenuta proizvodnja vakcine Sputnik V

Objavljeno:

Ministar bez portfelja u Vladi Srbije zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović objavio je na svom nalogu na Tviteru da je danas u prisustvu stručnjaka iz Ruskog fonda direktnih investicija i ruske farmaceutske kompanije Generijum, u Institutu za virusologiju, vakcine i serume Torlak u Beogradu izvršeno punjenje prve serije kontrolnih doza vakcine protiv korona virusa Sputnjik V. "Od 20. maja kreće proizvodnja", napisao je Popović.

Istovremeno je, kako prenosi Radio Slobodna Evropa, Ruski fond za direktna ulaganja (RDIF) objavio na svom sajtu najavu proizvodnje ruske vakcine Sputnjik V sa Torlakom u Srbiji.

"Tako je Srbija postala prva država u Južnoj Evropi koja će proizvodti Sputnjik V. Proizvodnja u Srbiji ispunjava najstrože standarde", naveo je RDFI.

Izvršni direktor RDIF Kiril Dmitriev rekao je da je u Srbiji za kratko vreme uspešno pokrenuta proizvodnja vakcine Sputnik V.

"Srbija je postala prva evropska država koja je pristupila proizvodnji ruske vakcine", rekao je Dmitriev.

U saopštenju se dodaje da bi vakcina mogla kasnije da se izvozi u zemlje regiona.

Bonus video:

01:39

VAKCINIŠIMO SE BUDIMO ODGOVORNI: Ivica Dačić

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.