LOKACIJE NA KOJIMA SU OD SADA POSTAVLJENE 32 NOVE SAOBRAĆAJNE KAMERE: Pogledajte gde se i koji prekršaji SNIMAJU!
Beograd, ilustracija, Foto: Dado Đilas

oprez

LOKACIJE NA KOJIMA SU OD SADA POSTAVLJENE 32 NOVE SAOBRAĆAJNE KAMERE: Pogledajte gde se i koji prekršaji SNIMAJU!

U Beogradu trenutno vozače snima 100 specijalnih kamera koje su ugrađene u 50 patrolnih vozila, po dve na svakom vozilu

Objavljeno:

Bahate vozače po beogradskim ulicama i autoputu sada "love" kamere kojima ništa ne može da promakne. Skeniraju celokupnu unutrašnjost vozila, lice vozača, boju, registarske tablice, čak i šare na gumama!

U Beogradu trenutno vozače snima 100 specijalnih kamera koje su ugrađene u 50 patrolnih vozila, po dve na svakom vozilu.

Jedna kamera snima sve prekršaje u vožnji, a druga beleži registraciju i povezana je na sistem koji odmah signalizira da li je automobil neregistrovan, ukraden i da li vozač nije platio neku kaznu.

Kompjuter povezan s kamerom proverava i da li vozač duguje za porez, da li je izdata poternica suda ili izvršitelji žele da zaplene četvorotočkaša, piše Informer.

Direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja Damir Okanović kaže da je uvođenje video-nadzora na što više lokacija širom Srbije veoma važno i da ima ogroman uticaj na smanjivanje nesreća u toku vožnje.

- Važno je da se kamere postavljaju na osnovu stručne analize, jer njihov dobar raspored, kvalitet i pouzdanost igraju izuzetno važnu ulogu u dostizanju visokog nivoa bezbednosti saobraćaja i gradova uopšte. Francuska je, recimo, uvođenjem video-nadzora prepolovila broj saobraćajnih nesreća za čak 50 odsto. Naša zemlja je na dobrom putu i neophodno je da postavljamo još kamera, jer je to jeftin a veoma efikasan način za "lov" na nesavesne vozače - kaže Okanović i dodaje da je saobraćajna policija dostigla svoj maksimum u kontroli saobraćaja.

- Naši policajci redovno kontrolišu i kažnjavaju prekršaje, ali dostigli su svoj maksimum u tome. Zato nam je važna tehnologija koja je sve naprednija i pokazuje da je moguće da se napravi totalna kontrola na autoputevima i drugim saobraćajnicama. Za uspešan nadzor nad svim učesnicima u saobraćaju presudna je precizna identifikacija prekršaja, a moderne kamere olakšavaju taj posao - dodaje on. Deonice autoputa pod kamerama

* Vrčin - Mali Požarevac (10 km) * Mali Požarevac - Umčare (7 km) * Umčare - Vodanj (6 km) * Vodanj - Smederevo (12 km) * Smederevo - Velika Plana (30 km) * Velika Plana - Markovac (12 km) * Markovac - Batočina (10 km) * Batočina - Jagodina (22 km) * Jagodina - Paraćin (24 km) * Paraćin - Pojate (12 km) * Pojate - Aleksinački Rudnik (32 km) * Aleksinački Rudnik - Aleksinac (6 km) * Aleksinac - Niš (20 km)

Spisak lokacija s novim kamerama

CRVENO SVETLO:

1. Gavrila Principa 42 2. Ugao Francuske i Gospodar Jovanove 3. Hotel "Hajat" 4. Milutina Milankovića i Tošin bunar 5. Cvijićeva i Bulevar despota Stefana 6. Požeška 52 7. Takovska i Dalmatinska 8. Zdravka Čelara i Preradovićeva 9. Marijane Gregoran i Stevana Dukića 10. Vojvode Micka Krstića i Patrisa Lumumbe 11. Kneza Višeslava i Osogovska 12. Ace Joksimovića (kod škole) 13. Kneževačka, Bože Jankovića i Prvoboraca 14. Surčin, centar

BRZINA:

1. Most na Adi 2. Brankov most 3. Pančevački most 4. Pančevački put (razdvajanje starog i novog puta) 5. Gazela 6. Zrenjaninski put 96 i 98 7. Buvljak, proširenje 8. SIV 1, proširenje 9. Omladinskih brigada i Jurija Gagarina, proširenje 10. "Hajat", proširenje 11. Surčinski put 12. Jakovački Kormadin 13. Borska i Baštovanska 14. Obrenovački put, posle skretanja za Železnik 15. Ibarska magistrala - Rušanj 16. Ibarska magistrala - groblje Orlovača 17. Ibarska magistrala - Vreoci

ŽUTA TRAKA:

1. SIV 1, proširenje

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.