"FAJZER-SRBISTAN" TURA ZA 799 EVRA: Turska agencija organizuje putovanja za vakcinaciju u Srbiji, oglasila se Vlada
Vakcina, ilustracija, Foto: Aleksandra Čolić

neverica

"FAJZER-SRBISTAN" TURA ZA 799 EVRA: Turska agencija organizuje putovanja za vakcinaciju u Srbiji, oglasila se Vlada

Ova kompanija organizuje ture za Srbiju za vakcinaciju Fajzer- Biontek i Moderna vakcinom, što ukazuje na moguću prevaru

Objavljeno:

Na društvenim mrežama masovno se deli objava jedne turske turističke agencije koja, navodno, organizuje ture za vakcinaciju u Srbiji. Pored Srbije, organizuje ih i za Rusiju, a kako je za Telegraf potvrđeno u Vladi Srbije - reč je o prevari.

Ova kompanija organizuje ture za Srbiju za vakcinaciju Fajzer- Biontek i Moderna vakcinom, što ukazuje na moguću prevaru, jer ova vakcina u Srbiju još nije stigla, prenosi Telegraf.rs.

Kako se vidi na pamfletima ove kompanije, cena za turu za Srbiju, za vakcinaciju italijanskih građana Fajzer -Biontek i Moderna vakcinom iznosi 324 evra.

U sklopu ovog aranžmana dobija se smeštaj u Hotelu sa 4 zvezdice, transport, dve doze Fajzera i prevođenje sertifikata o vakcinaciji.

Ono što je interesantno, jedna od tura za Turske građane se organizuje u vreme Bajrama, i upravo ta tura za vakcinaciju Fajzerovom vakcinom u Srbiji košta 799 evra.

Za ovu cenu se dobijaju dva putovanja u Beograd u razmaku od 21 dan, prvi put zbog prve doze vakcine između 23.i 25. aprila i drugi put zbog druge doze vakcine između 14. i 16. maja. Oba puta je organizovan smeštaj u hotelu od četiri zvezdice, transport i prevođenje sertifikata na turski.

U Srbiji su da, podsetimo, trenutno dostupne četiri vakcine - kineska Sinofarm, američko-nemačka Fajzer- Biontek, ruska Sputnjik V vakcina i Astra Zeneka.

Moderna u Srbiju, prema poslednjim informacijama, treba da stigne tek u poslednjem kvartalu ove godine, što navodi na zaključak da se radi o mogućoj prevari.

Na društvenim mrežama ove ture dele Turci, ali i naši državljani koji se pitaju o čemu je reč, i koji se nadaju da je zaista reč o šali na internetu.

Srbija je da, podsetimo, prvak u vakcinaciji u regionu, ali i u Evropi. Do juče u 15 časova u našoj zemlji prvu dozu primilo je 2.836.012 građana, a drugu 1.158.744. Srbija je, takođe, organizovala pre dva vikenda i vakcinaciju za građane u regionu, pored toga što je pojedinim zemljama ustupila vakcine koje smo mi dobili.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.