SOTIROVSKI: U požaru koji je večeras izbio u Nišu nema povređenih, porodicama obezbeđen smeštaj
Dragana Sotirovski, Foto: Youtube printscreen/Jutarnji program TV Happy

divne vesti

SOTIROVSKI: U požaru koji je večeras izbio u Nišu nema povređenih, porodicama obezbeđen smeštaj

Sotirovski je rekla da je oslobođen i deo prihvatilišta koji se nalazi u centru "Mara"

Objavljeno:

U velikom požaru koji je izbio večeras u Nišu nema povređenih, potvrdila je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i istakla da je 10 porodica, tačnije 40 ljudi, ostalo bez krova nad glavom, ali da je Grad Niš našao smeštaj za one kojima je potreban i poslao ih u sigurnu kuću.

Sotirovski je rekla da je oslobođen i deo prihvatilišta koji se nalazi u centru "Mara", a da je kao alternativa za smeštaj porodica određen Romski kulturni centar.

Ona je dodala da će se sutra ujutru videti šta Grad Niš može da uradi kako bi pomogao porodicama.

"Verovatno ovde neće imati mogućnosti da se vrate, pa ćemo videti kako grad može da im pomogne. Verovatno će to biti stanovi za socijalno stanovanje koje imamo, da vidimo na koji način ćemo da ih rasporedimo, ali ono što je najbitnije, neće ostati ni na hladnom, ni gladni ni žedni", naglasila je Sotirovski.

Načelnik uprave za vanredne situacije Srđan Mitrović rekao je da je Vatrogasno-spasilačka brigada u Nišu u 19.48 časova primila dojavu da gori kuća u ulici Aleksandra Medvedeva i istakao da su ekipe došle na lice mesta za pet minuta.

"Po stizanju na lice mesta zatečen je požar u razbuktaloj fazi, odnosno bio je zahvaćen krov objekta", rekao je Mitrović.

On je dodao da se trenutno na licu mesta nalazi sedam vatrogasnih vozila sa 18 vatrogasaca, dok je šest stanara evakuisano iz objekta.

"Trenutno se radi na dogašivanju požara", rekao je Mitrović.

On je istakao da je požar zahvatio kompletnu krovnu konstrukciju ovog objekta, gde se nalazi 10 stambenih jedinica.

"Najbitnije je da nema povređenih", konstatovao je Mitrović i istakao da će ekipe policije i vatrogasno-spasilačke brigade biti na licu mesta sve dok postoji mogućnost da se požar ponovo razbukta.

Bonus video:

01:44

PREDSEDNIK VUČIĆ O PLANOVIMA: Do avgusta otvaranje dela KC u Beogradu železnica Beograd - Novi Sad za godinu KURIR TELEVIZIJA

(Espreso / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.