NIŠ DOBIJA SEDMU FABRIKU: Otvaranje krajem meseca, posao će dobiti 1.000 ljudi, kaže gradonačelnica tog grada!
Dragana Sotirovski, Foto: Youtube printscreen/Jutarnji program TV Happy

lepo

NIŠ DOBIJA SEDMU FABRIKU: Otvaranje krajem meseca, posao će dobiti 1.000 ljudi, kaže gradonačelnica tog grada!

Za prvi vizuelni utisak uradili smo sve

Objavljeno:

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski izjavila je danas da je Niš spreman i za sedmu fabriku - kinesku kompaniju Singju, koja će biti otvorena krajem meseca i zapošljavati 1.000 ljudi.

Sotirovski je rekla da je po dolasku na čelo grada uradila sve da se Niš počisti, kako bi ljudi koji dolaze imali dobar utisak, a da su nakon toga usledile i mnogo ozbiljnije stvari.

- Za prvi vizuelni utisak uradili smo sve, zamenili mobilijare, završavamo i Trg. Urađeno je sve, od čisćenja reka, ulica, do sređivanja grada, pravljenja kružnih tokova, asfalitranja deonica koje će ubrzo biti vrlo važne jer se krajem meseca očekuje otvaranje velike, sedme fabrike u Nišu, - rekla je gradonačelnica.

- Kineska kompanija Singju odlučila je da svoju jedinu fabriku u Evropi stacionira u Ništu, to nam je važno, jer to znači 1.000 novih radnih mesta i 1.000 zadovoljnih porodica, - rekla je Sotirovski za RTV Pančevo gostujući u emisiji "Lice nacije".

Podsetila je da je Niš bio siromasan grad, ali da su se stvari promenile dolaskom fabrika, koje su izgrađene zahvaljujuć naporima predsednika Aleksandra Vučića koji je prve korake u tom pravcu načino još kao premijer Srbije.

Sada imamo sedam fabrika, koje zapošljavaju veliki broj ljudi, taj standard se oseća i na ulicama i u kafanama i restoranima, rekla je ona.

Tu smo da napravimo dobar poslovni ambijent da privucemo strance i naše porivrednike, - rekla je gradonačelnica i dodala da je promeni poslovne klime pomoglo i otvaranje Naučno-tehnološkog parka.

Dodala je da zahvaljujcuhi svemu tome može da kaže da "Niš ide u dobrom pravcu".

Podsetila je da je prošle nedelje očišćena i velika deponija koja se nalazi na samo pet minuta od centra, a koja nije čišćena dve decenije.

- Izneli smo hiljade i hiljade kubika smeća, - rekla je Sotirovska i dodala da su rešili da to urade iako mnogi nisu verovali da će iko ikada uraditi.

Bonus video:

00:16

POBEDIMO KORONU! Grad Beograd i Tihomir Stanić pozivaju sve da se VAKCINIŠU

(Espreso / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.