POTONULA BARŽA U BLIZINI UŠĆA VELIKE MORAVE I DUNAVA: Povređen mornar
Potonula barža, Foto: Print Screen Youtube

neverovatno

POTONULA BARŽA U BLIZINI UŠĆA VELIKE MORAVE I DUNAVA: Povređen mornar

U saopštenju Udruženja profesionalnih lađara Srbije se navodi da se barža, koja se bukvalno prepolovila, kao i plovni bager, nalaze se u vlasništvu firme DMB "Šiping" iz Rume

Objavljeno:

U bliziniI ušća Velike Morave u Dunav kod Smedereva potonula je barža prilikom utovara na bageru "BP-7 Beli". Lakše je povređen je mornar sa plovnog bagera koji je hospitalizovan.

U saopštenju Udruženja profesionalnih lađara Srbije se navodi da se barža, koja se bukvalno prepolovila, kao i plovni bager, nalaze se u vlasništvu firme DMB "Šiping" iz Rume.

- Na plovni bager "BP-7 Beli" je do sada podnošeno nekoliko predstavki nadležnoj inspekciji plovidbe, na žalost bez ikakvih promena po prijavama. Napominjemo da tehnički ispravan objekat ne može da se prelomi niti da potone, što bi pod lupu trebalo da stavi sistem pregleda i nadzora brodova kao i rad Uprave za utvrđivanje sposobnosti brodova za plovidbu, navodi Branislav Vajda iz ovog Udruženja.

Iz Udruženja tvrde da bager već više od godinu dana nije propisno obeležen, da ime na oplati se ne podudara sa imenom na transponderu, ali i da je broj i kvalifikacija posade upitna.

Bonus video:

04:46

BRZE VESTI 08.04.2021. 16:55

(Espreso/Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.