"DANI SU VAM ODBROJANI": Strašna pretnja novinarima NS Uživo u Novom Sadu
Užasan grafit, Foto: NS Uživo

OPASNO

"DANI SU VAM ODBROJANI": Strašna pretnja novinarima NS Uživo u Novom Sadu

- Atmosfera u redakciji je alarmantna, kolege i koleginice brinu za svoju bezbednost, što je potpuno opravdano – rekao je glavni odgovorni urednik portala NS Uživo, Nikola Bilić

Objavljeno:

Novinare i druge članove redakcije NS Uživo jutros je na fasadi poslovne zgrade u kojoj se nalaze prostorije ovog portala, dočekala preteća poruka. Nepoznati počinilac, u toku noći ili ranog jutra, ispisao je grafit koji glasi: "SNS Uživo bednici, dani su vam odbrojani".

- Radni dan nam počinje u 8 časova ujutru. Poruka koja nam je upućena već je bila ispisana, spremna da nas dočeka. Atmosfera u redakciji je alarmantna, kolege i koleginice brinu za svoju bezbednost, što je potpuno opravdano. – rekao je glavni odgovorni urednik portala NS Uživo, Nikola Bilić.

Bilić dodaje da je ovaj portal "poslednjih mesec dana bio meta pojedinih kriminalaca i političara".

- Naš portal poslednjih mesec dana često je bio meta. Pretili su nam mnogi. I preko društvenih mreža i na javnim događajima. Tokom četiri godine rada pisali smo o svima i svemu. Od političara, kriminalaca, navijača, svi oni su bili tema naših tekstova. Nisam uplašen, ali jesam zabrinut. Istina nas čuva - rekao je Bilić.

- Zahtevamo reakciju nadležnih institucija i kolega novinara. Niko nema pravo da ugrožava bezbednost jedne novosadske redakcije, samo zato što je, siguran sam, na tragu neke velike istine - poručio je Bilić.

Portal NS Uživo je ovim povodom saopštio sledeće: "već peti put za mesec dana, Narodna stranka, i njen potpredsednik Borislav Novaković brutalno napadaju NS uživo. Posle niza javnih pretnji i zastrašivanja tužbama, omladina Narodne stranke došla je i pred našu redakciju. Novi nasrtaj na slobodu medija i na naš portal Jeremić i Novaković izvršili su pod izgovorom konferencije za medije, na kojoj su nastavili s iznošenjem neosnovanih optužbi na naš račun. Članovi omladine Narodne stranke odbili su da odgovaraju na pitanja našeg novinara, kao i na pitanja novinara drugih redakcija. Umesto toga nastojali su da je slobodno novinarstvo samo ono koje hvali njihove funkcinere."

Oni navode da su se "Jeremićeva Narodna stranka i Borislav Novaković ustremili na naš portal nakon što smo objavili seriju tekstova o problematičnim detaljima iz biografije Predraga Dragojevića, visokog funkcinera Jeremićeve partije. Nakon toga Narodna stranka je zapretila da će podnošenjem tužbi ugasiti naš portal."

- Novakoviću može da smeta istina. Ali istina se ne može zaplašiti, niti zaustaviti – rekao je Nikola Bilić, urednik portala NS uživo, komentarišući okupljanje članova Narodne stranke."

Bonus video:

00:22

POBEDIMO KORONU! Grad Beograd i Mirjana Petrović pozivaju sve da se VAKCINIŠU

(Espreso/NS Uživo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.