VUČIĆ I IZASLANIK KRALJA BAHREINA DOGOVORILI RAZVOJ SARADNJE: Moramo da uvećavamo trgovinsku razmenu!
Aleksandar Vučić i šeik Naser bin Hamad, Foto: Privatna arhina

pao dogovor između srbije i bahreina

VUČIĆ I IZASLANIK KRALJA BAHREINA DOGOVORILI RAZVOJ SARADNJE: Moramo da uvećavamo trgovinsku razmenu!

Pokrenuli smo incijiativu da se pokrene mešoviti komitet za saradnju, koji će doprneti daljem razvoju naših odnosa

Objavljeno: 19:31h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić preneo je danas da je u razgovoru sa šeikom Naserom bin Hamadom bin Isom Al Kalifom, izaslanikom kralja Bahreina za humanitarni rad, pitanja omladine i savetnika za nacionalnu bezbednost, dogovoren rad na potpisivanju sveobuhvatnog međudržavnog sporazuma sa ciljem razvoja saradnje u svim oblastima.

Vučić je kazao da je u razgovorima otkriveno mnogo polja u kojima je moguća saradnja. Ukazao je da će sutra biti održan biznis forum, i da će biti nastavljeni razgovori.

Inače predsednik Vučić boravio je, prošlog meseca, kao prvi predsednik Srbije u zvaničnoj poseti Bahreinu, piše Tanjug.

Vučić je, na zajedničkoj konferenciji za štampu, kazao da su Srbija i Bahrein, po načinu vođenja suverene i nezavisne politike, stvorile poverenje već posle prvog sastanka u Manami.

- Sem uspostavljanja poverenja i bliske saradnje, da biste mogli da radite na daljem razvoju odnosa morate da donesete određene akte. Dogovorili smo da idemo na akte izbegavanja dvostrukog oporezivanja i obostrane promocije investicija. To težimo da potpišemo uskoro prilikom skorije posete kralja Hamada, a možda i pre toga, kroz sveobuhvatni međudržavni sporazum Srbije i Bahreina, i time pokažemo da smo opredeljeni saradnji u svim oblastima - objasnio je on.

Vučić je kazao da je u razgovorima otkriveno mnogo polja u kojima je moguća saradnja. Ukazao je da će sutra biti održan biznis forum, i da će biti nastavljeni razgovori.

Izrazio je žaljenje što je izaslanik kralja Bahreina samo dva dana u Beogradu, ali je kazao da će se ta dva dana iskoristiti da se predstavi Srbija na najbolji način i uzvrati srpsko gostoprimstvo, koje će, kako kaže, teško dostići vrstu gostuljublja na koje je naišao u Bahreinu, a koje se teško doživi u savremenom svetu.

Rekao je da će se razgovarati o konkretnim projektima i podršku koje dve zemlje mogu jedna drugoj da pruže u međunarodnim organiazcijama i institucijama.

- Moramo da uvećavamo skromne brojeve trgovinske razmene, i da uspostavimo pravu saradnju. Pokrenuli smo incijiativu da se pokrene mešoviti komitet za saradnju, koji će doprneti daljem razvoju naših odnosa. Za nas je važno da pokušamo da nađemo način i kako da pokrijemo zajedničke troškove za uspostavljanje dirketne avio linije od Beograda do Maname, jer bi to oskolilo mnoge biznismene, ali i dorpinelo turizmu - rekao je Vučić.

Kazao je da može da preporuči posetu Nacionalnom muzeju Maname, ali i da naveo da je Manama mnogo lepa.

Pozvao je i građane Bahreina da posete Srbiju i zavole je i da u našoj zemlji, kako je rekao, grade svoju drugu kuću.

- Što se Srbije tiče imaćete iskrenog prijatelja i veoma lojalnog saradnika. Nekoga ko će voditi računa, ne iskljucučivo o svojim interesa, već i interesima svojih prijatelja - kazao je Vučić zamolivši šejka da prenese pozdrave prijateljstva kralju Hamadu uz uverenje da će uskoro moći da ga ugosti u Srbiji.

Takođe je izrazio uverenje da ćemo zajednički uskoro uspeti vakcinacijom i ozbiljnom organizacijom da pobedimo korona virus.

Bonus video:

00:27

POBEDIMO KORONU! Grad Beograd i Svetozar Cvetković pozivaju sve da se VAKCINIŠU

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.