NAKON SNIMKA VOŽNJE U SUPROTNOM SMERU NA AUTO-PUTU MILOŠ VELIKI OGLASILI SE PUTEVI SRBIJE: Evo šta se tu desilo!
Snimak vožnje u suprotnom smeru, Foto: Printscreen/Twitter

neverovatno

NAKON SNIMKA VOŽNJE U SUPROTNOM SMERU NA AUTO-PUTU MILOŠ VELIKI OGLASILI SE PUTEVI SRBIJE: Evo šta se tu desilo!

Navode da desetine vozača nisu htele da sačekaju normalizaciju saobraćaja

Objavljeno:

Nakon snimaka na kojima se vide vozila okrenuta u suprotnom smeru na auto-putu "Miloš Veliki" tim povodom oglasilo se i Javno preduzeće "Putevi Srbije". U svom saopštenju naveli su da je došlo do saobraćajne nezgode na deonici Ljig- Takovo, te da su zbog toga bile blokirane obe saobraćajne trake, kao i da je bio obustavljen saobraćaj kroz tunel.

- Povodom objava u pojedinim medijima kao i na društvenim mrežama JP „Putevi Srbije“ obaveštava javnost da se dana 2. aprila u 16.04 časova na državnom putu I A reda broj 2, deonica Ljig - Takovo, u tunelu Brančić, smer Beograd - Čačak, desila saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovala dve putnička vozila koja su blokirala obe saobraćajne trake i saobraćaj kroz tunel je bio obustavljen. JP „Putevi Srbije“ preduzelo je sve neophodne bezbednosne mere u skladu sa svojim nadležnostima.

Takođe, JP „Putevi Srbije“ prosledilo je svim medijima saopštenje o saobraćajnoj nezgodi, dok su učesnici u saobraćaju obavešteni putem izmenljive saobraćajne signalizacije da koriste alternativni putni pravac - petlju Ljig. Obustava saobraćaja kroz tunel Brančić prouzrokovala je kolonu vozila ispred samog tunela i nekoliko desetina vozača se ne želeći da sačeka normalizaciju saobraćaja, samoinicijativno okrenulo i vozilo u suprotnom smeru, ne poštujući saobraćajnu signalizaciju i postupajući suprotno odredbama Zakona o bezbednosti saobraćaja, ugrožavajući kako svoju tako i bezbednost svih ostalih učesnika u saobraćaju - stoji u saopštenju.

Dalje navode i da JP "Putevi Srbije" nisu nadležni za sprovođenje kaznenih odredbi koje se odnose na nepoštovanje Zakona o bezbednosti saobraćaja.

- JP „Putevi Srbije“ još jednom apeluje na sve učesnike u saobraćaju da budu strpljivi, da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju i Zakon o bezbednosti saobraćaja - dodali su u svom saopštenju.

Bonus video:

00:27

POBEDIMO KORONU! Grad Beograd i Svetozar Cvetković pozivaju sve da se VAKCINIŠU

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.