Brnabić: Zaječar među vodećima u programu "Moja prva plata"
Ana Brnabić, Foto: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

uspešni

Brnabić: Zaječar među vodećima u programu "Moja prva plata"

Ona je danas u Zaječaru posetila Fabriku mernih transformatora, sa 227 zaposlenih, ističući da želi da podrži domaću privredu, a, pre svega, domaće investitore

Objavljeno:

Zaječar je među vodećim lokalnim samoupravama u kojima se realizuje program "Moja prva plata", a samo u tom gradu čak 110 mladih dobilo je prvo radno mesto kroz taj program u 64 kompanije, izjavila je danas premijerka Ana Brnabić.

Ona je danas u Zaječaru posetila Fabriku mernih transformatora, sa 227 zaposlenih, ističući da želi da podrži domaću privredu, a, pre svega, domaće investitore.

"Kroz program 'Moja prva plata' želeli smo da damo šansu mladima da dobiju prvo zaposlenje, koje će im omogućiti i olakšati da dalje razvijaju svoju karijeru. Samo u Zaječaru je 110 mladih dobilo prvo radno mesto kroz taj program, bez kojeg verovatno ne bi dobili šansu za radno mesto, i to upravo u godini kada je privreda bila najopterećenija usled pandemije", rekla je Brnabić.

Samo u Fabrici mernih transformatora prvi posao kroz program "Moja prva plata" dobilo je 18 mladih.

Najmlađa među ima 19 godina, završila je Tehničku školu i odmah dobila posao.

"To su ogromne stvari koje mladima daju drugačiju perspektivu, da ostanu u Zaječaru, da rade, razvijaju karijeru, stvaraju porodice. Oni će ostati u ovoj fabrici", rekla je Brnabić.

Premijerka je istakla i da je u planu da se izdvoje dodatna sredstva za sledeći krug u okviru "Moje prve plate", jer je ono što je videla u Zaječaru upravo ono što je, kaže, potrebno kao rezultat i iz čega se vidi da je program dobar i da ga treba dalje razvijati.

Brnabić je dodala da je ovo njena četvrta poseta Zaječaru od kako je premijerka, te da dolazak nema veze sa izborima.

"Dolazim u Zaječar jer ovde imamo mnogo projekata", rekla je Brnabić i podsetila da je u taj grad dolazila kako bi obišla radove na obnovi škola, jednom da pokaže kako nam ide elektronski upis i šta je sve urađeno u oblati e-usluga, kao i prilikom obeležavanja godišnjice Zaječarske pivare.

(Espreso / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.