APRIL NAM JE BAŠ LEPO POČEO: Danas je pljuštalo kao iz kabla, a ovakva prognoza nas očekuje do Uskra!
Kiša, Foto: Beta/Dragan Gojić

vreme

APRIL NAM JE BAŠ LEPO POČEO: Danas je pljuštalo kao iz kabla, a ovakva prognoza nas očekuje do Uskra!

U Beogradu i Novom Sadu temperature će biti od 7 do 16

Objavljeno:

Uskrs, koji ove godine prema pravoslavnom kalendaru pada 19. aprila, dočekaćemo uz kišne dane kojih će u mesecu pred nama biti upravo najviše oko vikenda kada hrišćani slave svoj najveći praznik.

Narednih dana očekuje nas hladno vreme, pogotovo na jugoistoku zemlje, u Vojvodini većinom suvo, a na centralnom i južnom delu zemlje te na planinama moguć sneg. Poboljšanje vremena, stabilizacija i otopljenje očekuju nas od petka.

U Beogradu i Novom Sadu temperature će biti od 7 do 16, nekada čak i 20 stepeni Celzijusa maksimalne dnevne temperature. Slično vreme biće i u Kragujevcu, dok je u Nišu moguće da živa na termometru za vikend pređe i 20 stepeni. Na Kopaoniku i Zlatiboru jutra ćemo dočekati sa minus četiri i minus jedan, do maksimalnih dnevnih 10, odnosno 15 stepeni. Pad temperature i kiša, odnosno novo pogoršanje moguće je sredinom meseca.

Stabilno i toplo vreme trebalo bi da se zadrži sve do 12. aprila, kada meteorolozi očekuju da će doći do preokreta. Predviđa se da će temperature pasti i za desetak stepeni, pa će se kretati od 7 do 12 stepeni.

Za Uskrs, očekuju se padavine, ali ne i veće zahlađenje. Očekuje se da će se živa na termometru kretati od 9. do 20. podeoka na Celzijusovoj skali.

Do kraja aprila predviđa se da će nas pratiti većinom lepo i toplo vreme sa kratkotrajnim oblacima i padavinama. U mesecu pred nama biće od 10 do 15 vetrovitih dana.

Bonus video:

00:23

JA SAM SE VAKCINISAO, VAKCINIŠTE SE I VI Grad Beograd i Vladika Stefan pozivaju sve da se PRIDRUŽE AKCIJI

(Espreso / SrbijaDanas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.