ZAVRŠENA SEDNICA KRIZNOG ŠTABA, DONETE NOVE ODLUKE: Gojković otkrio i šta će biti sa ŠKOLAMA!
Foto: Kurir TV

KRIZNI ŠTAB

ZAVRŠENA SEDNICA KRIZNOG ŠTABA, DONETE NOVE ODLUKE: Gojković otkrio i šta će biti sa ŠKOLAMA!

Nove mere se saopštavaju nakon sastanka Kriznog štaba

Objavljeno: 17:32h

Sednica Kriznog štaba za borbu protiv pandemije virusa korona završena je Palati Srbija a upravo se članovi obraćaju i saopštavaju odluke sa sednice "Sednica Kriznog štaba je završena. Ono što smo videli jeste da su se brojevi malo zaustavili. Polako se situacija postepeno poboljšava. Ono što nije dobro jeste da i dalje imamo veliki broj obolelih po bolnicama", rekao je doktor Zoran Gojković i dodao:

"Od ponedeljka da se omogući ugostiteljskim objektima koji imaju mogućnost rada na otvoreno, znači pričamo o baštama, pod uslovima koje ćemo precizno definisati sa epidemiolozima preko vikenda i u nedelju najkasnije obelodaniti, odnosno, koliko će biti dozvoljena građana da borave u bašti. Videćemo da li će to biti u zavisnosti od kvadrature, površine ili 50, 40 odsto od onoga što je uobičajeno za baštu", rekao je on, pa otkrio koja je druga donesena mera: "Druga mera koja će krenuti od ponedeljka, a to je da s obzirom da smo imali problema da se u kraćem vremenskom periodu više ljudi skuplja u zatvorenom prostoru gde je to dozovoljeno, radno vreme će se svih objekata produžiti na 22 sata."

"Na graničnim prelazima moraju se poštovati uredbe i mere, niko ne može da uđe bez PCR testa ili dokaza o vakcinaciji", istakao je Gojković. Što se tiče rada tržnih centara, zvanična odluka još uvek nije donesena i o ovom pitanju će se tek razmatrati ako broj zaraženih bude u padu. Doktor Gojković je naglasio da nije određeno kada će tržni centri ponovo biti otvoreni za građane.

"Što se tiče nastave u školama, učenici (srednjoškolci i stariji osnovci) ostaju na onlajn nastavi".

Bonus video:

00:20

POBEDIMO KORONU! Grad Beograd i Bule Goncić pozivaju sve da se VAKCINIŠU

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.