IMA VIŠE ZARAŽENIH NEGO ŠTO MISLIMO, BOLNICE SU PREPUNE: Dr Tiodorović se oglasio PRED DANAŠNJU SEDNICU!
Branislav Tiodorović - Član Kriznog štaba, Foto: Filip Plavčić, Printscreen

KORONA VIRUS

IMA VIŠE ZARAŽENIH NEGO ŠTO MISLIMO, BOLNICE SU PREPUNE: Dr Tiodorović se oglasio PRED DANAŠNJU SEDNICU!

Član Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa Branislav Tiodorović izjavio je da su kovid bolnice "zatrpane" pacijentima i da nije vreme za popuštanje mera

Objavljeno:

On je ocenio da ne može ništa da se menja dok situacija ne počne da se smiruje.

Tiodorović je za list Politika rekao da ima mnogo više zaraženih nego registrovanih i da se neki, najčešće mladi sa lakšom kliničkom slikom ne javljaju na testiranje, jer neće da budu u samoizolaciji.

Kako je još naveo, razmišlja se o otvaranju bašti kafića, gde bi važila posebna pravila, na primer da po osobi treba da se odvoji devet kvadratnih metara.

Tiodorović je ocenio i da Kriznom štabu za borbu protiv korone "nedostaju komunikolog, psiholog, sociolog".

- To se vidi unutar tima, u prenosu informacija i poruka koje se šalju. Komunikolog je bitan jer tačno zna kako bi trebalo komunicirati, jer to ne znaju baš potpuno ni lekari ni političari iz štaba - rekao je Tiodorovć.

Prema njegovim rečima, bitno je razgovarati sa građanima na terenu i čuti njihovo mišljenje, što on radi jer nije "kabinetski epidemiolog".

On je ocenio i da je potrebno imati dobru kampanju da bi vakcinacijom bio obuhvaćen veći procenat stanovništva, što je trenutno najslabija karika.

- Mi trenutno imamo četiri-pet spotova s uspešnim glumcima. Treba angažovati i umetnike i sportiste i poznate ličnosti, ali i obične ljude iz naroda. Treba snimiti i mlade ljude, studente, koji su vakcinisani da vide njihovi vršnjaci koji se dvoume - rekao je Tiodorović.

Bonus video:

01:39

VAKCINIŠIMO SE BUDIMO ODGOVORNI: Ivica Dačić

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.