ŽESTOKI MOMAK JE NAZVAO ARKANA "IDIOTOM": O Željkovoj reakciji se i DANAS PRIČA, sevnuo je PIŠTOLJ, a tu nije KRAJ
Arkan, Foto: Printscreen/Youtube

legende devedesetih

ŽESTOKI MOMAK JE NAZVAO ARKANA "IDIOTOM": O Željkovoj reakciji se i DANAS PRIČA, sevnuo je PIŠTOLJ, a tu nije KRAJ

Magaš je Ražnatoviću pred drugim ljudima naređivao šta treba da radi, ali ga je i kritikovao za svaki promašaj

Objavljeno:

Na Fejsbuk stranici “Legende devedesetih” 2018. godine objavljena je priča nekadašnjeg pripadnika Zemunskog klana, Zorana Milosavljevića Robije, u kojoj su otkriveni detalji o navodom sukobu između Željka Ražnatovića Arkana i Ljube Zemunca.

Prema tvrdnjama Milosavljevića, jednom prilikom su opasni momci pokušali da isprovociraju Ražnatovića, spominjući kako dopušta Ljubi Zemuncu da mu se neprimerno obraća.

Podsetimo, Ljubomir Magaš poznat kao Ljuba Zemunac bio je beogradski kriminalac i jedna od najpoznatijih ličnosti jugoslovenskog podzemlja od koga su mnogi zazirali. Upravo iz tog razloga, okolina je vršila pritisak i na Gišku da pozove Ljubu na “ferku”, što je Božović više puta odbio sa rečima da Magaš sa razlogom nosi krunu i epitet najjačeg od svih.

Prema Milosavljevićevim tvrdnjama, Ljuba Zemunac je Arkanu i pred drugim ljudima naređivao šta treba da radi, ali ga je i kritikovao za svaki promašaj.

– Ljuba Zemunac je Ražnatoviću i pred drugima govorio: “Idiote, šta to radiš, nemoj to, nemoj tako, treba ovako!” Isprovociran kao nikad, Ražnatović je jednom prilikom, dok je boravio u Belgiji, pozvao Zorana Milosavljevića Robiju tada smeštenog u Ofenbahu i rekao: “Kaži onoj barabi da ja sutra stižem da se obračunamo.” Čuvši to, Magašu su prijatelji sugerisali: “Vidiš da hoće da dođe da ti skine krunu” – rekao je Milosavljević i objasnio epilog njihovog “zategnutog” odnosa:

– Arkan je ušao i rekao Ljubi: “Gde si, Hajduk”, kako su Ljubu zvali bliski ljudi, i dodao: “Slušaj, preko glave mi je došlo te priče o tebi i meni, došao sam da stavim tačku na to”. Na to mu je Ljuba odgovorio – Glavonja, to što dušmani pričaju samo hoće da nas zavade. Arkan mu je rekao: “Slušaj, ‘ajde da izađemo sad odmah napolje i da rešimo to – ispričao je Milosavljević i objasnio šta se potom dogodilo:

– Tada je na sto stavio aktovku, otvorio ga i unutra su bila dva pištolja “Smit end Veson”. Dao je jedan Ljubi, a drugi uzeo za sebe i svaki je uzeo po kutiju metkova. Rekao je: “Da napunimo ovo, izađemo ispred i da se revolveraški obračunamo, ima dole kola i drugih stvari koje možemo koristiti kao zaklon, ali da završimo sa tim. Može da bude i nerešeno, ali da se izrokamo pošteno!” Ljuba mu je rekao: “Mali, jesi li lud, hoćeš da nas murija skemba da pucamo na ulici?” Predložio mu je da to uradi unutra, ali je Arkan zahtevao da to urade napolju jer su tako veće šanse da obojica prežive. Tada ga je Ljuba pogledao i rekao: “Je l’ me voliš?” Arkan je odgovorio: “Ja te volim, a ti mene?” Ljuba je kazao: “I ja tebe!” Bacio je pištolj i krenuo ka Arkanu raširenih ruku, ovaj je takođe bacio utoku i zagrlili su se – naveo je Milosavljević u ispovesti.

(Espreso / Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.