U SRPSKOM GRADU ĆE CVETATI NATALITET: Za novorođenu decu i do 150 HILJADA DINARA, ali uz ODREĐENE USLOVE!
Novorođene bebe, Foto: Rina

PRELEPO!

U SRPSKOM GRADU ĆE CVETATI NATALITET: Za novorođenu decu i do 150 HILJADA DINARA, ali uz ODREĐENE USLOVE!

Predsednik skupštine opštine Topola Miodrag Milovanović izrazio je zadovoljstvo što će nizom finansijskih mera opština pomoći roditelje koji imaju porod ali i one koji planiraju putem vantelesne oplodnje da zasnuju porodicu

Objavljeno:

Opštinsko veće opštine Topola donelo je Pravilnik o finansijskoj podršci porodicama sa decom na teritoriji opštine Topola. Usvojenim Pravilnikom utvrđuju se uslovi, visina i način ostvarivanja i isplate novčane naknade za novorođenu decu sa teritorije opštine Topola, pravo na naknadu troškova za vantelesnu oplodnju i pravo na dečje auto sedište.

Iz sredstava budžeta opštine Topola će se za svako novorođeno dete sa teritorije opštine, na račun korisnika priznatog prava- majke, jednokratno uplatiti 40.000 dinara. Ukoliko je jedan od roditelja samohrani roditelj naknada se uvećava za 50%. U slučaju da majka nije živa ili je napustila dete, ili je iz opravdanih razloga sprečena da brine o detetu, pravo na novčanu naknadu može ostvariti otac, odnosno zakonski zastupnik deteta.

Finansijsku podršku opštine Topola dobijaće i porodilja prvorođene bebe na teritoriji opštine u vidu novčane čestitke, u iznosu od 100.000 dinara.

Usvojena naknada troškova za vantelesnu oplodnju iznosiće 150.000 dinara. Pravo na ovu nadoknadu može ostvariti porodica (bračni i vanbračni drugovi) najviše dva puta uz uslov da su prethodno najmanje tri puta bili u Programu i postupku oplodnje koju je finansirao nadležni Fond za zdravstveno osiguranje.

Dečje auto sedište dodeljuje se zaključno sa treće rođenim detetom u porodici. U slučaju kada je između trećeg i četvrtog deteta proteklo više od pet godina, auto sedište pripada i četvrtom detetu.

Predsednik skupštine opštine Topola Miodrag Milovanović izrazio je zadovoljstvo što će nizom finansijskih mera opština pomoći roditelje koji imaju porod ali i one koji planiraju putem vantelesne oplodnje da zasnuju porodicu.

- Opština će svakako nastaviti sa čitavim nizom pomoći porodicama sa decom i nastojati da prati, a lično ću se zalagati da i dostigne, sve Mere populacione politike kao i da upotpuni Strategiju podsticaja rađanja. Kada su u pitanju novčana sredstva za novorođenu decu pre svega moram da napomenem da sam se lično kao Socijalista u predizbornoj kampanji zalagao upravo za ovu meru, pošto smatram da na ovaj način opština može da pruži finansijsku pomoć novopečenim roditeljima i porodicama sa decom. Ovim putem još jednom poručujem svojim sugrađanima da ću nastaviti da se borim za sve njih i da ću se truditi da ispunim sve što sam predlagao i sve što smatram dobrim i korisnim za stanovnike naše opštine, izjavio je za RINU, predsednik SO Topola Miodrag Milovanović.

Bonus video:

00:11

NASTAVLJA SE SUĐENJE MILANU KALINIĆU: Glumac se tereti za nasilničko ponašanje, danas treba da budu saslušani svedoci (KURIR TV)

(Espreso/Rina)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.