PREGOVORI OKO PUTOVANJA U DRUGE ZEMLJE SU U TOKU: Evo šta će biti uslov za odlazak u inostranstvo!
Tatjana Matić, Foto: Profimedia

radi se na tome

PREGOVORI OKO PUTOVANJA U DRUGE ZEMLJE SU U TOKU: Evo šta će biti uslov za odlazak u inostranstvo!

Razgovor i sa drugim državama

Objavljeno:

Ministarka turizma,trgovine i telekomunikacija Tatjana Matić kaže da se pregovara sa drugim državama oko definisanja pravila za putovanja, ali da će sve zavisiti od epidemiološke situacije i u drugim državama.

- Kada se bude stabilizovala epidemiološka situacija, apsolutno će biti bezbedan prelaz preko granice uz poštovanje svih procedura, kao i protokola, koji se odnose na priznavanje sertifikata o vakcinaciji i kada, naravno,budu usvojeni i propisani od strane drugih zemalja - zaklučuje ministarka Matić.

Razgovor i sa drugim državama

- Razgovarali smo sa grčkim ministrom koji će u ponedeljak doći u Srbiju, takođe, i sa Kiprom, kao i Izraelom. Isto tako, tu je i Turska koja je za naše građane veoma atraktivna destinacija - navodi.

Ona je potvrdila da će protokola svakako biti.

Sa kojom vakcinom ćete na put?

- Uspostaviće se određeni protokoli, moći će da se pređe granica, a pre svega ljudi koji su se vakcinisali, njima će biti najlakše da pređu granicu - dodaje.

- Moram da napomenem da bez obzira na sve protokole koje ćemo potpisati, ako epidemiološka situacija u trenutku kada sezona treba da se otvori ne bude dobra, neće moći da se putuje. To nevaži samo za Republiku Srbiju, to nam kažu kolege i iz drugih država. Dakle, sve zavisi od epidemiološke situacije kako kod nas, tako i u drugim zemljama - objašnjava ministarka Matić.

Bonus video:

01:51

Putovanja samo za bogate: Za luksuzne destinacije u vakcinaciju 45.000 evra

(Espreso / b92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.