MILOŠ VUČEVIĆ IZJAVIO: Jedna smo od ČETIRI evropske zemlje u koju je stigao SPASONOSNI LEK!
Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada, Foto: Printscreen Instagram

borba sa korona virusom

MILOŠ VUČEVIĆ IZJAVIO: Jedna smo od ČETIRI evropske zemlje u koju je stigao SPASONOSNI LEK!

Ova borba nije laka, svaki dan deluje teži od prethodnog, ali, rukovodstvo Srbije se bori koliko god može i čini sve da zaštiti naše građane, jer je to je naša najveća dužnost

Objavljeno:

Sa predsednikom Aleksandrom Vučićem na čelu, naša država nastavlja odlučnu borbu protiv pošasti kovida 19 i reagujemo baš tamo gde je ova opaka bolest najranjivija - u prevenciji njenog širenja i sprečavanju njenog napretka kod onih naročito rizičnih grupa pacijenata, onih sa hipertenzijom, kardiovaskularnim bolestima, dijabetesom i gojaznošću.

U našu zemlju je juče stigao još jedan kontigent novog leka za kovid 19 američkog proizvođača "Elaj Lilija" i tako je Srbija postala jedna od samo 4 države u Evropi koja sada ima ovaj spasonosni lek u upotrebi, i to čak 5 800 doza. Ovo je jedan od najmodernijih medikamenata koje je nauka stvorila, daje se pacijentu iz rizične grupe u prvih 10 dana bolesti i sa čak 95% uspeha sprečava pojavu teške kliničke slike kod njega i tako direktno čuva živote! Pored nabavke ovog fantastičnog leka, Srbija je sklopila i dogovor sa kompanijom "Moderna" o kupovini njene vakcine protiv kovida 19, čime će, do kraja ove godine, uz četiri postojeća cepiva kojima se naši građani već masovno vakcinišu, oni moći da biraju još jednu spasonosnu vakcinu.

Danas se takođe finalizuje i deo prethodnih napora predsednika Vučića, jer nam stiže jos 100.000 "Sputnjik V" vakcina, a između petog i desetog aprila treba da očekujemo i novih milion kineskih vakcina, što znači da su svi uslovi tu da nastavimo sa impresivnim tempom i rezultatima vakcinacije.

Ova borba nije laka, svaki dan deluje teži od prethodnog, ali, rukovodstvo Srbije se bori koliko god može i čini sve da zaštiti naše građane, jer je to je naša najveća dužnost!

Bonus video:

01:39

VAKCINIŠIMO SE BUDIMO ODGOVORNI: Ivica Dačić

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.