SNEG ZAVEJAO ZAPADNU SRBIJU: Od Zlatibora do Nove Varoši znatno otežan saobraćaj, u Ivanjici vanredna situacija
Sneg, Foto: Rina

kao da je januar

SNEG ZAVEJAO ZAPADNU SRBIJU: Od Zlatibora do Nove Varoši znatno otežan saobraćaj, u Ivanjici vanredna situacija

Sneg ne prestaje i sipa kao da je januar. Uslovi za vožnju su izuzetno otežani, od Zlatibora do Nove Varoši putovali smo duplo duže nego inače, rekao je za RINU Nikola Stojanović

Objavljeno:

Jak sneg i dalje ne prestaje da pada širom Zapadne Srbije. Intenzivne padavine izazivaju zastoje na magistralnim putevima od Zlatibora ka Novoj Varoši, zatim od centra Nove Varoši ka Zlataru i dalje ka Aljinovićima saobraćaj se takođe odvija uspereno i formirane su kolone vozila.

- Sneg ne prestaje i sipa kao da je januar. Uslovi za vožnju su izuzetno otežani, od Zlatibora do Nove Varoši putovali smo duplo duže nego inače, rekao je za RINU Nikola Stojanović.

1 / 1 Foto: Rina

Na kolovozima se nalazi nekoliko centimetara snega. Putari su na terenu i rade na raščišćavanju magistralnih i regionalnih puteva, ali jake padavine otežavaju im posao.

Saobraćajna policija kontroliše vozila i ne pušta vozače koji nemaju zimsku opremu na deonicu od Nove Varoši ka Zlatiboru.

Sneg intenzivno pada i na području opštine Prijepolje, u nižim delovima nema problema u saobraćaju, ali padavine zadaju velike probleme vozačima koji se kreću ka Crnoj Gori preko Jabuke.

Vanredna situacija proglašena na delu teritorije opštine Ivanjica:

Sneg na teriroriji opštine Ivanjica bez prestanka pada duže od 72 sata, na planinskom području snežni pokrivač dostigao je visinu preko metar, a jak vetar potpuno je zavejao puteve. Zbog intenzivnih padavina vanredna situacija proglašena je u pet golijskih sela: Pridvorica, Brusnik, Devići, Ostatija i Srednja Reka.

1 / 1 Foto: Rina

- Nije retkost da sneg pada u martu, ali ogromna količina snega otežava svakodnevno funkcionisanja meštana planinskih sela koji su trenutno potpuno odsečeni od centra opštine. Sneg koji intenzivno pada jako je težak za čišćenje, a ogroman problem putarima pravi i jak vetar. Čim vremenske prilike to dozvole, kreće se u raščišćavanje puteva, rekao je za RINU, Momčilo Mitrović predsednik opštine Ivanjica.

Nadležni svim vozačima još jednom upućuju apel da ukoliko krenu na put ka Ivanjici obavezno poseduju svu neophodnu zimsku opremu i da bez preke potrebe ne kreću ka deonici Preko Brdo - Odvraćenica na kojoj su se u prethodne dve noći odigrale akcije spasavanja ljudi zaglavljenih u smetovima.

- Mehanizacija čisti put, ali je teren takav da samo pola sata nakon čišćenja putni pravac može biti ponovo potpuno zavejan. Apelujemo i mi, ali i Putevi Srbije da se na put ne kreće bez zaista preke potrebe. Ni u kakav turistički obilazak bar dok sneg ne prestane da pada, jer je situacija na Goliji izuzetno teška, naglašava Mitrović.

Bonus video:

27:12

KVIZ 1 EPIZODA

(Espreso/Rina)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.