ZORANA MIHAJLOVIĆ UPUTILA PORUKU DANIJELI ŠTAJNFELD: Reči odjekuju
Foto: Kurir TV

PODRŠKA

ZORANA MIHAJLOVIĆ UPUTILA PORUKU DANIJELI ŠTAJNFELD: Reči odjekuju

Istakla je da je zgrožena rečima koje na snimku razgovora izgovara čovek koji je pritom i javna ličnost

Objavljeno:

Potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović zahvalila je glumici Danijeli Štajnfeld na hrabrosti da prijavi nasilnika koji ju je seksualno napastvovao.

Istakla je da je zgrožena rečima koje na snimku razgovora izgovara čovek koji je pritom i javna ličnost, saopšteno je iz kabineta Zorane Mihajlović.

Ona je istakla da veruje da će Štajnfeld svojim primerom podstaći i druge žene da ne ćute i da prijave nasilnike, jer, kako je rekla, niko nije toliko moćan da ne odgovara za nedela koja je učinio

Tužilaštvo i nadležni organi su tu da rade svoj posao, a na nama je da pružimo podršku žrtvama, da ih ne osudjujemo i ne viktimizujemo dodatno, već da kao zrelo društvo pokažemo kakvu budućnost za svoju decu želimo, da negujemo kulturu nenasilja i poštovanja jednih prema drugima - rekla je Mihajlović.

Kako se navodi u saopštenju, Mihajlović je naglasila da su reči koje izgovara Branislav Lečić na snimku sramne i uvredljive za svaku ženu, a posebno traumatične za onu koja je proživela seksualno nasilje.

Bonus video:

01:47

Danijela Štajnfeld otkrila da ju je silovao Branislav Lečić

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.