Vučilo je pravi hit za učenje srpskog pravopisa: Aplikaciju koju su smislile Nišlije profe neće braniti na času! (FOTO)
Foto: Promo

učenje uz zabavu

Vučilo je pravi hit za učenje srpskog pravopisa: Aplikaciju koju su smislile Nišlije profe neće braniti na času! (FOTO)

- Ideja da deca koriste tehnologiju na času, i da profesori ne brane svojim đacima da koriste mobilne telefone, je sama po sebi inovativna ideja - rekao je Milan Petrović, jedan od idejnih tvoraca aplikacije
Objavljeno: 18:32h

Dragan Ignjatović, gejm dizajner i ilustrator, kaže da mu je za pravljenje aplikacije bilo potrebno oko devet meseci.

- Pre nešto manje od godinu dana Milan je došao kod mene i pitao me šta mislim koliko bi bilo komplikovnao da napravim igricu koja bi pomogla deci da uče pravopis, ali ne samo i deci, već svima koji imaju problem da se sete kako se nešto piše ili kaže pravilno. Razmišljali smo kako da to to pretočimo u igricu i došli na ideju za "Vučila".

foto: Srđan Plavšić

Ovo je tek prvi korak igice, a uskoro se očekuje i verzija za ajfon i ajped, trenutno je dostupna samo za android uređaje.

- U ovom trenutku, na našoj test verziji imamo preko 5.000 "daunloudova". Ljudi su oduševljeni, dopala im se ideja. Tek ćemo je razvijati biće to prava avantura - dodaje Ignjatović.

foto: Printscreen

U igrici, igrač prolazi kroz različite svetove i u svakom svetu mora da nauči po jedan deo pravopisa.

foto: Printscreen

- U ovom delu igrice koji trenutno postoji, Vučilo ispituje igrača na osnovu kojeg on može da utvrdi svoje znanje na više od 2.500 primera. Igrači koji znaju odgovore dobijaju novčiće sa kojima mogu da kupuju magije, neke čarobne predmete, a za razliku od škole nema loših ocena. Neki profesori su već počeli da koriste aplikaciju na svojim časovima. Uskoro će biti verzija i za desktop računare - ispričao je Dragan za Espreso.

(S. Kostić)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.