KRIZNI ŠTAB SREDINOM NEDELJE, NA STOLU UGOSTITELJI: Vesić objasnio šta će GRAD ZAHTEVATI
On je ponovio da Beograd institira da se sve vrati na mere od prošle srede, Foto: printscreen

VAŽNO

KRIZNI ŠTAB SREDINOM NEDELJE, NA STOLU UGOSTITELJI: Vesić objasnio šta će GRAD ZAHTEVATI

On je ponovio da Beograd institira da se sve vrati na mere od prošle srede

Objavljeno:

Nova sednica Kriznog štaba očekuje se sredinom nedelje, a na stolu će biti zahtev Grada Beograda da se rad omogući i ugostiteljima, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Vesić je naveo da je takav zahtev zasnovan na tome što u Beogradu veruju da je bolje da se ljudi okupljaju u kontrolisanim uslovima, gde može da uđe komunalna milicija i izvrši kontrolu.

"Imali smo za vikend povećan broj prijava zbog kućnih žurki. To ne razumem i opravdavam, ali je to logična posledica zatvorenih restorana", rekao je Vesić za Tanjug.

On je ponovio da Beograd institira da se sve vrati na mere od prošle srede, da se mere poštuju, a oni koji ih krše striktno kazne, kao i da se vrši vakcinacija.

"Do danas je 29,12 odsto punoletnog stanovništva Beograda vakcinisano, preko 18,22 revakcinisano. U populaciji od 65 do 74 godine, približno je 59 odsto vakcinisanih. Stvarno imamo dobre rezultate", rekao je Vesić.

Zato je, kaže, njegov stav da Srbija treba da se meri sa Izraelom ili Velikom Britanijom, a ne da prepisuje mere od onih koji su neuspešniji od nas, poput Nemačke, Francuske, Italije, Austrije, zemalja koje imaju veći broj zaraženih, a manji vakcinisanih.

"Trebalo bi da imamo mere koje su prilagođene našoj situaciji i nadam se da ćemo ove nedelje doći u situaciju da ugostitelji počnu da rade i da se vratimo normalnom životu, koliko je moguće, uz poštovanje mera", rekao je Vesić.

On je ponovio da je zahvalan premijerki Ani Brnabić na trudu koji je, kaže, uložila da danas, svi osim ugostitelja i tržnih centara, počnu da rade.

"Važno je da frizeri, zanatlije, prodavnice građevinskog materijala...svi koji rade i žive od svog rada, počnu da rade, jer u svim tim objektima je, ne samo moguće, već se itekako poštuju mere. To je dobra vest za privredu. Takođe, hvala i na tome što će ugostiteljski objekti od danas imati šaltersku prodaju, što će im na neki način olakšati rad", rekao je Vesić.

Bonus video:

01:39

VAKCINIŠIMO SE BUDIMO ODGOVORNI: Ivica Dačić

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.