I DANAS VAKCINACIJA BEZ ZAKAZIVANJA ASTRAZENEKOM u hali 3 Beogradskog sajma
Sajam, Foto: Zorana Jevtić

VAKCINA PROTIV KORONE

I DANAS VAKCINACIJA BEZ ZAKAZIVANJA ASTRAZENEKOM u hali 3 Beogradskog sajma

U nedelju su građani mogli da se vakcinišu bez zakazivanja ovom vakcinom i interesovanje je bio dosta veliko, rekao je Vesić.

Objavljeno:

U Hali 3 Beogradskog sajma građani će moći i danas da se vakcinacišu bez zakazivanja vakcinom Astra Zeneke, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić i pozvao građane, koji nisu iskoristili tu priliku, da se vakcinišu.

U nedelju su građani mogli da se vakcinišu bez zakazivanja ovom vakcinom i interesovanje je bio dosta veliko, rekao je Vesić.

On je podsetio da je u Beogradu, zaključno sa subotom, vakcinisano 29,02 odsto ukupne punoletne populacije ili 408.295 građana, a revakcinisano 18,02 odsto punoletne populacije, odnosno 253.615 građana, saopšteno je večeras iz Sekretarijata za informisanje Grada Beograda.

"Posebno smo ponosni na činjenicu da je u Beogradu u populaciji između 65 i 74 godine, zaključno sa jučerašnjim danom, vakcinisano 58,11 odsto ljudi, što znači da je od hiljadu građana ove starosti već vakcinisano 588, što je velika pobeda i veliki uspeh", rekao je Vesić.

On je naglasio da je protekle nedelje počela organizovana vakcinacija po selima i da ona protiče odlično.

Isto tako vakcinacija je organizovana i u preduzećima preko Privredne komore.

Vesić je dodao da je u dve hale Beogradskog sajma ukupno dato skoro 200.000 doza što je, ukoliko se ima u vidu podatak da je na teritoriji grada dato 660.000 doza, jedna trećina svih vakcina koje su date u Beogradu.

"Jedini put da izađemo iz ove situacije je da se vakcinišemo i zato je moj poziv svim građanima da nastavimo sa ovim tempom. Ponosan sam na to što se u Beogradu najbolje odvija vakcinacija jer se mi kao lokalna samouprava bavimo time i zato što smo svaki dan na terenu. Želimo da svaki građanin koji želi da se vakciniše to i ostvari. Naš reper je Izrael koji je vakcinisao veliki procenat stanovništva", rekao je Vesić.

Srbija je, kako je dodao, zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću, nabavila dovoljno vakcina na vreme i zato je lider u Evropi i jedna od najuspešnijih svetskih država po pitanju vakcinacije stanovništva.

"Mi smo zato zemlja koja treba da nameće trendove i koja treba da kreira politiku kada je u pitanju zaštita od kovida", zaključio je zamenik gradonačelnika.

Bonus video:

01:39

VAKCINIŠIMO SE BUDIMO ODGOVORNI: Ivica Dačić

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.