NAKON ZIMSKOG POČETKA PROLEĆA, VREME SE VEĆ MENJA SLEDEĆE NEDELJE: Ali, šta očekujemo u aprilu i maju
Sneg, Foto: RINA

pogledajte

NAKON ZIMSKOG POČETKA PROLEĆA, VREME SE VEĆ MENJA SLEDEĆE NEDELJE: Ali, šta očekujemo u aprilu i maju

Srednja minimalna temperatura vazduha u martu imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka

Objavljeno:

Nakon zimskog početka proleća, krajem sledeće sedmice temperature i do 20°C, najnovija je vremenska prognoza. Snežni pokrivač biće na višim planinama do maja meseca, navode srpski meteorolozi, ali kakvo nas zaista proleće čeka tokom aprila i maja, možemo samo da se oslanjamo na prognoze.

Mart 2021.

Srednja minimalna temperatura vazduha u martu imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 0.7ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost martovske srednje minimalne temperature vazduha od 4.9ºS. Srednja maksimalna temperatura vazduha u martu biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 0.9ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom marta biće oko 13.3ºS. Mesečna suma padavina tokom marta biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku za oko 5 mm nižim u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini martovska suma padavina iznosiće oko 36 mm.

April 2021.

Srednja minimalna temperatura vazduha u aprilu imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 0.8ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini predviđa

se vrednost aprilske srednje minimalne temperature vazduha od 10.07ºS. Srednja maksimalna temperatura vazduha u aprilu biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 0.7ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom aprila biće oko 19.1ºS. Mesečna suma padavina tokom aprila biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku višim za oko 1 mm u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini aprilska suma padavina iznosiće oko 53 mm.

Maj 2021.

Srednja minimalna temperatura vazduha u maju imaće vrednosti malo iznad ili u granicama višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 0.5ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost majske srednje minimalne temperature vazduha od 13.6ºS. Srednja maksimalna temperatura vazduha u maju biće malo iznad ili u granicama višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 0.6ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom maja biće oko 24.5ºS. Mesečna suma padavina tokom maja biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku za oko 9 mm nižim u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini maja suma padavina iznosiće oko 52 mm.

Bonus video:

02:44

Grliško jezero čeka čišćenje dna od mulja i rekonstrukciju fabrike vode

(Espreso / SrbijaDanas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.