ĐILAS NA KONFERENCIJI ZA NOVINARE: Nije hteo da priča sa pojedinim novinarima, kaže da ima plan za "dan posle"
Dragan Đilas, Foto: Aleksandar Stojanović

PLAN

ĐILAS NA KONFERENCIJI ZA NOVINARE: Nije hteo da priča sa pojedinim novinarima, kaže da ima plan za "dan posle"

SP očekuje, kako je rekao predsednik ove stranke Dragan Đilas, da će izbori biti održani do kraja ove godine

Objavljeno:

Stranka slobode i pravde (SSP) Dragana Đilasa održala je danas pres konferenciju za koju je izabrala temu "Imamo plan za dan posle" i predstavila kako će se funkcioneri te stranke ponašati posle pobede na izborima, koju najavljuju do kraja ove godine.

SSP očekuje, kako je rekao predsednik ove stranke Dragan Đilas, da će izbori biti održani do kraja ove godine i da će 2022.godina biti godina kada će se, po njegovim rečima, pokazati kako može da izgleda država i kako ljudi mogu da žive, uz garancije da će se povući iz politike, ukoliko u prvih šest meseci ne sprovedu ono što obećaju.

Na pitanje o pismu koje je SSP, sa delom opozicionih stranaka uputila poslanicima Evropskog parlamenta i zašto su se pre početka dijaloga žalili EP, Đilas je odgovorio da se nisu žalili već, rekli istinu o tome da se, kako kaže, u parlamentu Srbije vrši haranga na istraživačke medije, kao i na ljude iz CRTA-e.

Kako je rekao, oni koji treba da vode dijalog, rade sve da ne dođe do dijaloga koji, kaže Đilas, treba da donese promene u Srbiji, smanji tenzije u društvu i spreči da se ogromna društvena kriza prelije na ulice.

Dodao je da će se o tome kako će izgledati format dijaloga i ko će predstavljati opoziciju, SSP izjasniti kada se vidi šta je plan dijaloga koji se, kaže, menja iz dana u dan zbog pandemije.

Đilas je ponovo sa novinarima polemisao oko medijskih navoda da ima račune na Mauricijusu, u Svajcarskoj i Hong Kongu uz neprikladan komentar nastupa novinarke ''Novosti'' na Pinku u utorak uveče.

Lider SSP je odbio da odgovori na pitanje novinarke Novosti da li je platio sav porez za račune čiji je potpisnik na Mauricijusu, u Švajcarskoj i u Hong Konu i da li su tačni navodi KRIK-a iz 2018.godine da je, dok je bio gradonačelnik Beograda, bio suvlasnik 26 firmi.

Polemisao je i sa urednikom ''Srpskog telegrafa'' koji mu je predao primerke tog lista zbog tvrdnji lidera SSP da taj list nije preneo njegovu izjavu o računu na Mauricijusu, uz komentar da ne želi da čita te novine.

Inače, u tzv.''planu za dan posle'' SSP se, između ostalog, obavezuje na usvajanje novog Zakona o poreklu imovine, uspostavljanje specijalnog tužioca za borbu protiv korupcije najviših državnih funkcionera.

Konferenciji koja je održana na platou ispred Filozofskog fakulteta su prisustvovali i zamenik predsednika SSP Borko Stefanović, potpredsednica stranke Marinika Tepić i potpredsednik Dejan Bulatović.

Bonus video:

01:39

VAKCINIŠIMO SE BUDIMO ODGOVORNI: Ivica Dačić

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.