Kurve, ja bih vas na linčovanje, tešku bolest imate: Ove pretnje i uvrede su novinarke Espresa dobile nakon poljupca na Prajdu! (FOTO)
Foto: Printscreen/Facebook/Natalija Atanackovic

homofobija na delu

Kurve, ja bih vas na linčovanje, tešku bolest imate: Ove pretnje i uvrede su novinarke Espresa dobile nakon poljupca na Prajdu! (FOTO)

- Smrt pederima! Treba ih ubiti! Lečiti i izolovati - ovo su samo neki od komentara koje je izazvao Espresov tekst o kom priča cela Srbija
Objavljeno: 21:06h

Jedan od najkomentarisanijih tekstova posle Gej parade u Beogradu svakako je priča o novinarkama Espresa koje su se poljubile, kako bi tim gestom pružile podršku LGBT populaciji u našoj zemlji, a i šire.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Na jučerašnjoj Paradi ponosa pod nazivom "Ljubav menja svet" novinarke su se poljubile nasred ulice kako bi na originalan način dale doprinos šetnji.

Ovo je prvi poljubac na gej paradi: Novinarke Espresa razbile led (VIDEO)

foto: Petar Lazović

Posle objave, iako jasno stoji u tekstu da ni jedna od njih nije homoseksualnog opredeljenja, komentari su bili više nego jezivi.

Umrite pederi, dabogda vam se seme zatrlo! Ovako su Espreso gejevi prošli na Fejsbuku! (FOTO)

Ono što je i dalje zastupljeno u Srbiji u komentarima ispod ovakvih tekstova jeste da se osobama LGBT populacije upućuju najstrašnije uvrede, od toga da su bolesnici, do toga da ih treba ubiti.

Šetali smo kao 2 geja po centru BG 3 dana pre Prajda! Nismo se dobro proveli! (VIDEO)

foto: Espreso

Dokle će ljudi, naročito mladi, ovako reagovati na ljude koji su drugačiji, ne znamo, ali društvo svakako treba da se zapita šta je u srži nekoga da iz svoje sobe, sedeći za kompjuterom nekome upućuje najjezivije moguće uvrede. Onakve kakve ne bi uputio ni najgorem neprijatelju.

Ovo su neki od komentara na tekst sa našeg sajta, ali i Fejsbuka na tekst: Ovo je prvi poljubac na gej paradi: Novinarke Espresa razbile led (VIDEO)

foto: Printecreen, Facebook
foto: Printecreen, Facebook
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.