IZDATO UPOZORENJE, UPALJEN NARANDŽASTI METEO ALARM: Već večeras nam se sprema VEOMA LOŠE VREME
Upozorenje RHMZ, Foto: Beta/Miloš Miškov

VREMENSKA PROGNOZA

IZDATO UPOZORENJE, UPALJEN NARANDŽASTI METEO ALARM: Već večeras nam se sprema VEOMA LOŠE VREME

Do 22. marta čeka nas pretežno oblačno vreme s čestom pojavom kiše u nižim i snega u višim predelima, ali od utorka uz malu količinu padavina

Objavljeno:

Jače naoblačenje s kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom sa severa i zapada Srbije uveče i u toku noći će se proširiti na ostatak zemlje uz osetno zahlađenje. Na planinama će padati sneg, a vetar koji će sutra i u utorak duvati u istočnoj Srbiji imaće udare od 17 do 20 metara u sekundi, upozorio je RHMZ.

Već sutra ujutro i pre podne velike količine kiše se očekuju na području zapadne Srbije, Srema, Beograda, Šumadije, južnog i srednjeg Banata, gde će mestimično pasti i više od 20 mm kiše po kvadratnom metru.

Sneg će sutra padati prvo na jugozapadu Srbije, a najznačajnije povećanje visine snežnog pokrivača se očekuje u brdsko-planinskom području jugoistočne Srbije u noći od ponedeljka ka utorku i to za 10 do 30 centimera.

Istočna i jugoistočna Srbija biće obojene u narandžasto, što kako se navodi u objašnjenju znači da je vreme opasno. Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova.

U ostalim delovima naše zemlje na snazi će biti žuti meteo alarm te vreme može biti potencijalno opasno, a vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene.

Do 22. marta čeka nas pretežno oblačno vreme s čestom pojavom kiše u nižim i snega u višim predelima, ali od utorka uz malu količinu padavina.

Do petka hladno, pa se u noćnim i jutarnjim satima slab sneg očekuje ponegde i u nižim predelima.

Malo toplije tek za dane vikenda.

Bonus video:

03:28

HARPUNI ZA ŠEŠELJA I ČANKA, SKANDAL U BELOM BLATU: Kratki Espreso za 3. februar!(VIDEO)

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.